Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το νέο πλαίσιο...

«Το νέο πλαίσιο δημιουργεί νέες δυνατότητες. Αλλά εξαρτάται από την πορεία το πόσο ικανοποιητικά θα είναι τα αποτελέσματα». Αυτά δήλωσε, προχτές, ο Κ. Σημίτης, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε μια ολοφάνερη προσπάθεια μετριασμού των θριαμβολογικών τόνων, των πρώτων ωρών και ημερών.

Ανεξάρτητα απ' αυτά, όμως, αναρωτιόμαστε, πού βλέπει τις νέες δυνατότητες, τις οποίες δημιουργεί το «νέο πλαίσιο». Μήπως, στο γεγονός, πως ουσιαστικά καταργείται - τουλάχιστον περιορίζεται δραστικά - το «βέτο», σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Διακυβερνητικής, που ξεκίνησε με τη Σύνοδο του Ελσίνκι; Μήπως, στο γεγονός, πως καταργείται ακόμη και η τυπική ισότητα των χωρών - μελών, που ίσχυε μέχρι σήμερα, αφού δρομολογείται νέος τρόπος λήψης αποφάσεων, όπου η κάθε χώρα θα έχει τόσες περισσότερες ψήφους, όσο μεγαλύτερος είναι ο πληθυσμός της; `Η, μήπως, στο γεγονός, πως συγκροτήθηκε η κοινοτική στρατιωτική δύναμη ταχείας αντίδρασης; Εχει, μήπως, την ψευδαίσθηση ο κ. Σημίτης, ότι η δύναμη αυτή θα υπερασπιστεί ποτέ τα κυριαρχικά δικαιώματα και τα σύνορα της χώρας; Μα, δε γνωρίζει, πως για άλλους σκοπούς φτιάχτηκε; Δεν του φτάνουν τόσα χρόνια, που είναι η Ελλάδα μέλος στο ΝΑΤΟ και το γεγονός, πως ποτέ δεν έκανε το παραμικρό, έναντι της τουρκικής επιθετικότητας, για να μην πούμε ότι την υποδαύλιζε;

Κι αυτά είναι ορισμένα μόνο από τα στοιχεία, που καθορίζουν το «νέο πλαίσιο», σύμφωνα με τις αποφάσεις της τελευταίας Συνόδου Κορυφής στο Ελσίνκι.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ