Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Ηεπίσκεψη του Μπ. Κλίντον στη χώρα μας είναι πλέον παρελθόν γεγονός. Ομως τα συμβάντα πριν, κατά και μετά απ' αυτήν, εξακολουθούν να αφήνουν προεκτάσεις στη σημερινή καθημερινότητα. Ενα από τα ζητήματα που δημιούργησαν «ντόρο» και εντυπώσεις, ήταν αυτό της... «σχέσης της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με την τρομοκρατία», που οι ίδιοι οι Αμερικάνοι.. «φίλοι και σύμμαχοι» της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού (!) έθεσαν ανοιχτά, πιέζοντας και εκβιάζοντάς τη να προχωρήσει σε κατασταλτικά μέτρα κατά των αντιαμερικανικών - αντιιμπεριαλιστικών λαϊκών εκδηλώσεων. Εμείς βέβαια τι να πούμε για τη «σχέση» αυτή. Οι Αμερικάνοι το έθεσαν, αυτοί παρουσίασαν «στοιχεία», φίλοι και υποστηρικτές της κυβέρνησης είναι, CIA και FBI διαθέτουν και μάλιστα με χρόνια δράσης και συνεργασίας με τις μυστικές υπηρεσίες στη χώρα μας. Πρόβλημα δικό τους και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είναι, ας το λύσουν οι δυο τους, έχουν τους τρόπους...

Στο γενικό ερώτημα πάντως αυτό, αν δηλαδή η κυβέρνηση έχει σχέση με την τρομοκρατία, εμείς απαντάμε ανεπιφύλακτα: Ναι, αλλά με ποια τρομοκρατία. Ασφαλώς όχι αυτή που εννοούν οι Αμερικάνοι, αλλά την άλλη, αυτή που είναι πραγματική, καθημερινή, επικίνδυνη. Η κυβέρνηση λοιπόν έχει άμεση σχέση με την τρομοκρατία σε βάρος του ελληνικού λαού, που τον απειλεί με μύριες όσες συμφορές, αν δεν υποταχτεί για να μπούμε και να παραμείνουμε στην ΟΝΕ. Με την τρομοκρατία σε βάρος των εργαζομένων, οι οποίοι απειλούνται πως αν δε δεχτούν την πλήρη ασυδοσία της δράσης του μεγάλου κεφαλαίου και των αφεντικών σε βάρος των κατακτήσεών τους, θα καταρρεύσει η οικονομία και θα χάσουν τα πάντα. Με την τρομοκρατία σε βάρος των αγροτών, που τους οδηγεί ομαδικά στα αγροτοδικεία για να κάμψει την αγωνιστική θέλησή τους να διεκδικήσουν την επιβίωσή τους. Με την τρομοκρατία σε βάρος των μαθητών και των γονιών τους, με την επιστράτευση του φασιστικού ιδιώνυμου, των εισαγγελέων, της αστυνομίας, του χαφιεδισμού, του φακελώματος και των διώξεων. Με την τρομοκρατία σε βάρος του φιλειρηνικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, με την ενεργοποίηση των κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών βίας και προβοκάτσιας. Με την αξιοποίηση ενός μηχανισμού γκαιμπελίστικης προπαγάνδας από εκπροσώπους του φαιοκίτρινου Τύπου και επίλεκτα κυβερνητικά στελέχη. Με τη θέση πως «όποιος δε συμφωνεί μαζί μου και αντιστέκεται, είναι σχεδόν.. παράνομος», θέση, που απευθύνεται κύρια προς το ΚΚΕ.

Ακόμη η κυβέρνηση έχει άμεση σχέση με την τρομοκρατία που ασκούν οι Αμερικάνοι και το ΝΑΤΟ σε όλο τον κόσμο πλέον, με το δόγμα της «νέας τάξης» τους. Που ασκούν ειδικότερα σε βάρος των λαών και των χωρών των Βαλκανίων ακόμη πιο έντονα, με την ενεργό συμμετοχή της στη δημιουργία στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων, που θα επιτηρούν τους λαούς και θα επεμβαίνουν για την επιβολή της νέας τάξης. Σε βάρος του γιουγκοσλαβικού λαού, που εκφράστηκε με τη δραστήρια και ουσιαστική συμμετοχή της στον πρόσφατο επιθετικό πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία. Με την αποστολή κατοχικού στρατού στην Αλβανία, στη Βοσνία και στο Κόσσοβο. Σε βάρος του κουρδικού λαού, με την παράδοση του Οτσαλάν και με την υιοθέτηση της άποψης πως, το κίνημά του είναι... τρομοκρατικό! Σε βάρος των λαών της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, αφού συμμετέχει και στηρίζει τα σχέδια και τις παρεμβάσεις των Αμερικάνων, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ για πλήρη διάλυση της Ρωσίας και διευθέτηση των προβλημάτων προς όφελός τους.

Για την τρομοκρατική αυτή δράση της, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (και οι όμοιοί της) έχει καταδικαστεί βαθιά στη συνείδηση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι η ένταση της οργανωμένης πάλης τους, για να σπάσει αυτός ο τρομοκρατικός κλοιός. Ακόμη, η ουσιαστική ενίσχυση του ΚΚΕ και στις ερχόμενες εκλογές, σαν τη μόνη πολιτική δύναμη, που μπορεί να προωθήσει τη δημιουργία του αντιιμπεριαλιστικού - αντιμονοπωλιακού δημοκρατικού Μετώπου, που θα ανατρέψει τη γενεσιουργό αιτία της τρομοκρατίας, την πολιτική και τις δυνάμεις του κατεστημένου, που την επιβάλουν.


Τάσος ΚΛΑΔΗΣ
Μέλος της ΑΕ ΔΕΚΟ - ΤΡΑΠΕΖΩΝ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ