Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χτυπούν το ΚΚΕ, στοχεύουν το λαό

Το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη μια ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον του ΚΚΕ, μακριά και έξω από κάθε έννοια πολιτικής αντιπαράθεσης με επιχειρήματα. Μια επίθεση, που, αν και δεν εξέλειπε ποτέ, αποκτά πλέον νέα, ειδικού τύπου, χαρακτηριστικά, ακριβώς γιατί έχει ειδικά κίνητρα και ειδική αποστολή. Σταχυολογώντας ορισμένες από τις κατηγορίες και απειλές, που κατά κόρον εκτοξεύονται από κυβερνητικά στελέχη, δημοσιογράφους κ.ά., βλέπουμε πως το ΚΚΕ χαρακτηρίστηκε «κόμμα ανωμαλίας», που «κινείται εκτός των πλαισίων της δημοκρατικής νομιμότητας», «υποκινητής» κάθε κινητοποίησης. Από κοντά και απειλές τύπου «τέρμα η ασυλία» και παροτρύνσεις προς τον ελληνικό λαό για «δημοκρατικό αντικομμουνισμό»!

Ηπροσπάθεια ενοχοποίησης και σπίλωσης του ΚΚΕ, ο αντικομμουνιστικός οίστρος που κατέλαβε τους γκεμπελίσκους, που έχουν αναγάγει σε υπέρτατο καθήκον την προώθηση και υπεράσπιση των συμφερόντων της αστικής τάξης, δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι εκδηλώνεται ταυτόχρονα και κλιμακώνεται σε συνάρτηση με την κλιμάκωση της πάλης του λαϊκού κινήματος. Γιατί στο «πρόσωπο» του ΚΚΕ συκοφαντούν όλους όσοι αγωνίζονται, απειλούν όσους δε δέχονται το «μονόδρομο» της βαθιά αντιλαϊκής πολιτικής τους, στοχεύοντας διά του «μαστιγίου» στην υποταγή τους στο «μονόδρομο» αυτό. Το μήνυμά τους έχει αποδέκτη ολόκληρο το λαϊκό κίνημα.

Ηανησυχία τους είναι δεδομένη. Η φλόγα πρέπει να σβηστεί πριν πάρει διαστάσεις πυρκαγιάς. Ξέρουν καλά πως η αντίσταση θα είναι μεγάλη, γιατί μεγάλα είναι τα δεινά, που επιφυλάσσουν στον ελληνικό λαό και γενικότερα στους λαούς των Βαλκανίων. Αμέσως μετά τις εκλογές - για παράδειγμα - η κυβέρνηση θα ανοίξει το φάκελο «ασφαλιστικό», που θα σημάνει την κατάργηση της μεγαλύτερης κατάκτησης του εργατικού κινήματος. Μια «γεύση» των αντιασφαλιστικών σχεδίων δίνει και το κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής στο Ελσίνκι - μιας και είναι επίκαιρο - που συνυπέγραψε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Στην 31η παράγραφό του διαβάζουμε: «Οι δημογραφικές μεταβολές θα απαιτήσουν πολιτικές παράτασης του ενεργού επαγγελματικού βίου»!

Τταυτόχρονα, μετά το Ελσίνκι ανοίγουν οι «ασκοί του Αιόλου» για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, εντείνεται και αποκτά νέα, επικίνδυνα χαρακτηριστικά η προώθηση των συμφερόντων της Νέας Τάξης Πραγμάτων στα Βαλκάνια. Διαβάζουμε στο κείμενο συμπερασμάτων: «Η Ενωση επιθυμεί να συμβάλει στον εκδημοκρατισμό της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας» και «θα εντείνει το διάλογο με τις σερβικές δημοκρατικές δυνάμεις και με τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση του Μαυροβουνίου»! Συνδυάζοντας τα παραπάνω με τη στρατιωτικοποίηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τότε προοιωνίζονται τραγικές εξελίξεις.

Αυτά είναι μερικά, ελάχιστα μόνο, απ' όσα έρχονται. Και ξέρουν καλά ότι ο ελληνικός λαός δε θα τα δεχτεί με σταυρωμένα χέρια. Ξέρουν καλύτερα ότι το ΚΚΕ θα ενημερώσει το λαό, θα πρωτοστατήσει στον αγώνα ανατροπής των σχεδίων τους. Επιχειρούν, λοιπόν, από τώρα να προλάβουν τις εξελίξεις, που η πολιτική τους θα πυροδοτήσει. Η προσπάθεια «απομόνωσης» του ΚΚΕ από το λαό θα είναι το πρώτο βήμα σ' αυτή την κατεύθυνση. Το χτύπημα του πρωτοπόρου τμήματος του ελληνικού λαού και καθετί που αυτό πρεσβεύει, έχοντας ταυτιστεί στην υπέρ 80χρονη πορεία του με έννοιες όπως «αγώνας», «αντίσταση», «σύγκρουση», θα σημάνει το τσάκισμα του λαϊκού κινήματος. Ο λαός, όμως, έχει τη δύναμη να αποτρέψει τα σχέδιά τους, θα κλείσει τα αυτιά του στις σειρήνες του αντικομμουνισμού, θα εντείνει την πάλη του εναντίον αυτής της πολιτικής και θα απλώσει ασπίδα προστασίας, γύρω από τα δικαιώματά του. Αυτά τα δικαιώματα που, το ΚΚΕ, με πολλές θυσίες και πολύ αίμα, υπερασπίστηκε από τη μέρα ίδρυσής του, ως τα σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ