Τετάρτη 28 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠ. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ
«Είπα και ελάλησα... »

«Εγώ είπα και ελάλησα και αμαρτίαν ουκ έχω. Ο Χριστός δίδαξε την αγάπη, όχι την εμπάθεια. Και μάλιστα διαρκείας». Με τα παραπάνω λόγια απάντησε χτες ο πρόεδρος της Βουλής στα όσα λέχθηκαν εναντίον του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου. Οταν ρωτήθηκε εάν μπορεί να εξευρεθεί λύση στο πρόβλημα που ανέκυψε με την Εκκλησία, ανέφερε: «Σε όλα τα προβλήματα υπάρχουν λύσεις όταν υπάρχει καλή διάθεση και όταν το σκοπούμενο είναι η εξεύρεση λύσεων και όχι η προσέγγιση άλλων στόχων».

Στο μεταξύ ο υπουργός Δικαιοσύνης με έγγραφη απάντησή του σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Π. Κρητικού, τονίζει ότι η προαιρετική αναγραφή του θρησκεύματος ενέχει τον κίνδυνο να δημιουργήσει διακρίσεις μεταξύ πολιτών και να οδηγήσει σε κρούσματα θρησκευτικής μισαλλοδοξίας, όχι κατά εκείνων που έχουν δηλώσει το θρήσκευμά τους οικειοθελώς, αλλά κατά εκείνων που αρνήθηκαν να το δηλώσουν.

Ο Μ. Σταθόπουλος τονίζει ότι το δικαίωμα του πολίτη να δηλώνει το θρήσκευμά του μπορεί να ασκηθεί με πολλούς άλλους τρόπους, αφού η αστυνομική ταυτότητα είναι πράξη της πολιτείας που εξυπηρετεί πρακτικές ανάγκες και όχι πράξη αυτοπροσδιορισμού του πολίτη.

Απαντώντας στις δηλώσεις του προέδρου της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Π. Παυλόπουλος υπενθύμισε ότι το 1993 ο Απ. Κακλαμάνης επιχειρηματολογούσε υπέρ της υποχρεωτικής αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ