Τετάρτη 28 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Διακριτοί ρόλοι...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ τι εννοεί ακριβώς ο Κ. Σημίτης για τους «διακριτούς ρόλους» Εκκλησίας και κράτους, αλλά, πάντως, όσο ο ένας είναι υπέρ της αναγραφής και ο άλλος τάσσεται κατά, σίγουρα η διαφορά τους είναι ...διακριτή.

Α, ξεχάσαμε και μια ...διαφορά ακόμη: Ο ένας θέλει να συζητήσουν το θέμα από κοντά και ο άλλος το θεωρεί οριστικά και τελεσίδικα «κλεισμένο». Αλλη διαφορά δεν ξέρουμε να έχουν...

Σε όλα τ' άλλα συμφωνούν. Και δεν εννοούμε μόνο τους «νόμους της αγοράς», την ΕΕ και την ΟΝΕ, κλπ., κλπ. Συμφωνούν ακόμη και στη διατήρηση του θέματος των ταυτοτήτων στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας, στην αξιοποίησή του ως μοχλού αποπροσανατολισμού και διχασμού των εργαζομένων.

Σαφέστατες - από την άποψη αυτή - ήταν οι σχετικές χτεσινές τοποθετήσεις του πρωθυπουργού. Σίγουρα, εξίσου σαφέστατες θα είναι και οι όποιες αποφάσεις πάρει σήμερα η Ιερά Σύνοδος για το θέμα.

Οπως καταλαβαίνετε, επομένως, θα 'χουμε πολλή δουλιά ακόμη...

ΑΠΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιοι είναι αυτοί, που υποτίθεται ότι βασανίζονται με το ερώτημα, του αν η χαρτογράφηση του ανθρώπινου γονιδιακού υλικού μπορεί να αποβεί σε βάρος της ανθρωπότητας; Ο Κλίντον με τον Μπλερ; Σιγά μην το πιστέψουμε.

Μάλλον, το πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία καμιάς ...γενετικής βόμβας, που θα ενισχύσει την επιθετική δυνατότητα του ΝΑΤΟ, τους απασχολεί.

ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΜΕΝΟΙ δήλωσαν οι ασφαλισμένοι, που ρωτήθηκαν για τις συντάξεις που παίρνουν από τα ασφαλιστικά τους ταμεία και τις υγειονομικές υπηρεσίες που τους προσφέρουν, σε σχετική έρευνα που έκαναν τα συνδικάτα των εργαζομένων στους ασφαλιστικούς φορείς. Εκπλήττει κανέναν αυτό;

Μήπως εκπλήττει τον υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσο Γιαννίτση; Φανταζόμαστε πως όχι, αφού είναι γνώστης - εκτός των άλλων - και των κονδυλίων του προϋπολογισμού που δαπανώνται για την κοινωνική ασφάλιση, αλλά και για την πολιτική που ασκεί η κυβέρνησή του!

Επίσης, δεν προκαλεί έκπληξη και το γεγονός της ανησυχίας των εργαζομένων για το μέλλον των συντάξεών τους, αφού στην ίδια έρευνα δηλώνουν ότι ανησυχούν. Λογικό είναι, αφού ούτε οι σκοπίμως «συγκεχυμένες» απόψεις της κυβέρνησης για το τι θα κάνει με το θέμα βοηθούν στην αντίθετη κατεύθυνση ούτε και η πρακτική, που λέει ότι «παίζουμε τα αποθεματικά των Ταμείων στο Χρηματιστήριο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ