Τετάρτη 28 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Πιέζουν οι Αμερικανοί

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλ. Κληρίδης, δέχεται ασφυκτικές πιέσεις από την Ουάσιγκτον προκειμένου να προβεί σε κινήσεις εξευμενισμού του Ραούφ Ντενκτάς στον τρίτο γύρο των συνομιλιών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου, δήλωσε ότι η αρνητική θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας στις αμερικανικές «προτάσεις» διατυπώθηκε στη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό προεδρικό απεσταλμένο Αλφρεντ Μόουζες.

Στη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων ενόψει του τρίτου γύρου των συνομιλιών.

Ο Πρόεδρος Κληρίδης τόνισε ότι έχει ανταποκριθεί στην αρχική πρόσκληση των Ηνωμένων Εθνών να βρίσκεται στη Γενεύη στις 5 του Ιούλη και θα βρίσκεται στη διάθεση των Ηνωμένων Εθνών για συνομιλίες ολόκληρο τον Ιούλη. Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη ύστερα από τη συνάντηση με τον Αλφρεντ Μόουζες, ότι δεν είναι σίγουρος αν θα προσέλθει στον τρίτο γύρο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι κανείς δεν μπορεί να εξαναγκάσει τον Ραούφ Ντενκτάς να παραστεί.

Εξέφρασε όμως την εκτίμηση ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης θα βρίσκεται στη Γενεύη, παρά τα όσα λέει. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι πέραν της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη υποχώρηση από την πλευρά μας.Οι συνομιλίες είπε, θα πρέπει να διεξαχθούν στα πλαίσια των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας για το Κυπριακό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ