Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 27 Ιούνη 2000 - αριθ. φύλλου: 7706

ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Αυξημένες απαιτήσεις επιβάλλουν οι εξελίξεις

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Διεθνούς Συνάντησης των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων. Οι προβληματισμοί που αναπτύχθηκαν, επισήμανε σε συνέντευξη Τύπου ο Ορέστης Κολοζώφ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, θα συμβάλουν στις προσπάθειες των κομμάτων να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις που επιβάλλουν οι σημερινές εξελίξεις, στο συντονισμό και την αντιμετώπιση της αυξανόμενης επιθετικότητας του ιμπεριαλισμού και την ανάγκη που έχει η ανθρωπότητα για μια σοσιαλιστική διέξοδο.


ΣΕΛ.  6

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ Ο Δ. ΡΕΠΠΑΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ «Ρ»
Καθοδηγεί την ΑΝΤΙΚΚΕ ΕΠΙΘΕΣΗ η κυβέρνηση

Σε ευθεία επίθεση κατά του ΚΚΕ προχώρησε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Ρέππας, με αήθεις χαρακτηρισμούς για «μακαρθισμό», που εκδηλώνουν την πρόθεση της κυβέρνησης να συνεχίσει στον ίδιο και χειρότερο αντικομμουνιστικό κατήφορο, μέσα στον οποίο κινήθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια, και που υπαγορεύεται από τις αντιλαϊκές και αντιδημοκρατικές κοινωνικές πολιτικές και πρακτικές της.

Η χτεσινή επίθεση του υπουργού Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης προς το ΚΚΕ οφείλεται, όχι σε έλλειψη ψυχραιμίας, αλλά στο ρόλο που διαδραματίζει το ΚΚΕ στην πολιτική ζωή της χώρας και στην απήχηση που έχουν οι θέσεις του σε λαϊκές δυνάμεις, κατά πολύ ευρύτερες της συγκεκριμένης κοινοβουλευτικής του δύναμης.

Ο κ. Ρέππας με την τοποθέτησή του αυτή, στην πραγματικότητα, επιβεβαίωσε τα γραφόμενα στο άρθρο του υπεύθυνου του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ στον Κυριακάτικο «Ρ» για το ρόλο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στην αντιΚΚΕ εκστρατεία από συγκεκριμένους δημοσιογράφους και ΜΜΕ.


ΣΕΛ.  5,    8  -  9

ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Αξίζει η ζωή

«Αξίζει η ζωή. Αξίζει να ζεις, να προσπαθείς, να ονειρεύεσαι. Δεν είναι ζωή να σέρνεσαι», είπε ένας 20χρονος πρώην τοξικομανής στις χτεσινές εκδηλώσεις της Θεραπευτικής Κοινότητας «Στροφή».

Και αργά το βράδυ στη συγκέντρωση και πορεία που οργάνωσε το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών το μήνυμα της Παγκόσμιας Μέρας κατά των Ναρκωτικών συμπυκνώθηκε στο σύνθημα: «Οχι σε όλα τα ναρκωτικά».


ΣΕΛ.  20   -   21


ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Ανεπιθύμητος ο Μπερνς

Κατά της επίσκεψης Μπερνς στην πόλη τους διαδήλωσαν χτες εργαζόμενοι της Καστοριάς, ενώ ανεπιθύμητο κήρυξαν τον ανθύπατο και στα Γιάννενα, τα οποία πρόκειται να επισκεφτεί τις επόμενες μέρες


ΣΕΛ.  3
ΠΙΕΡΙΑ
Δύο τραυματίες σε αφύλακτη διάβαση

Δύο σοβαρά τραυματισμένοι είναι ο απολογισμός σφοδρής σύγκρουσης αμαξοστοιχίας «Ιντερσίτι» με ΙΧ αυτοκίνητο, σε μία από τις δεκάδες αφύλακτες διαβάσεις στην Πιερία. Για εγκληματική αμέλεια καταγγέλλονται κυβέρνηση και διοίκηση του ΟΣΕ


ΣΕΛ.  31
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΙΕΡΑΡΧΙΑ
Ανταλλαγή μηνυμάτων

Σε μια άτυπη ανταλλαγή μηνυμάτων βρίσκονται κυβέρνηση και Ιεραρχία. Για τη διευκόλυνση του «παζαριού», η Ιερά Σύνοδος, δηλώνοντας πίστη στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό και ζητώντας διάλογο μόνο για τις ταυτότητες, βρίσκεται από χτες σε παρατεταμένη συνεδρίαση, ενώ έντονες διεργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη στο εσωτερικό της κυβέρνησης για την κατάσταση που έχει προκύψει


ΣΕΛ.  10  -  11

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ