Τρίτη 14 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
«Σηκώνουν» το θέμα της απογραφής

Μεταφέροντας την ανούσια αντιπαράθεσή τους εκ νέου στο θέμα της «απογραφής», οι «μονομάχοι» του δικομματισμού επιχειρούν να παραπλανήσουν τα λαϊκά στρώματα και να κρύψουν την πλήρη ταύτισή τους στις στρατηγικές πολιτικές επιλογές τους, πίσω από προσωπικές επιθέσεις.

Την προηγούμενη Κυριακή, ο Γ. Παπανδρέου, με αφορμή την απόφαση της «Eurostat» που αφορά στον υπολογισμό των αμυντικών δαπανών στον προϋπολογισμό, έκανε λόγο για «απογραφή» που ισοδυναμεί με «πολιτική απάτη», που υποβαθμίζει το κύρος της χώρας. «Αυτό που κατάφερε ο πρωθυπουργός με την απογραφή είναι να αποκαλεί η ΕΕ τους Ελληνες απατεώνες. Αυτή η κατηγορία είναι για τον κ. Καραμανλή και όχι για τους Ελληνες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπανδρέου.

Οι δηλώσεις που προκάλεσαν την αντίδραση κυβερνητικών παραγόντων με μπαράζ δηλώσεων, πυροδότησε την άμεση αντίδραση του ΠΑΣΟΚ και έριξε νερό στο μύλο του δικομματικού καυγά. «Η κυβέρνηση θέλει να υβρίζει, αλλά δεν ανέχεται την πολιτική κριτική του προέδρου του ΠΑΣΟΚ», δήλωσε χτες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Ν. Αθανασάκης.

Αναφερόμενος ειδικότερα στις δηλώσεις του Θ. Ρουσόπουλου, ο Ν. Αθανασάκης ανέφερε ότι η απογραφή που έκανε η ΝΔ, «ήταν μια απογραφή - απάτη, απογραφή - μαϊμού, που έπληξε την οικονομία της χώρας και τους πολίτες». Μάλιστα, ο ίδιος ...αθωώνοντας ουσιαστικά την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και αποφεύγοντας να εναντιωθεί με την πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, υποστήριξε ότι η «απογραφή» ήταν η αιτία που «έφερε βάρη στους εργαζόμενους, την ώρα που η κυβέρνηση μοιράζει δώρα στους λίγους εκλεκτούς της»...

Από την πλευρά της, η υπεύθυνη του Τομέα Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Πολιτικής Καταναλωτών του ΠΑΣΟΚ Αν. Διαμαντοπούλου, οξύνοντας τις προσωπικές επιθέσεις δήλωσε ότι «ο κ. Αλογοσκούφης, ως αρχιτέκτονας του εθνικού διασυρμού της χώρας και των δεινών που υφίσταται ο Ελληνας εργαζόμενος, θα έπρεπε σεμνά και ταπεινά να ζητήσει συγνώμη, αντί και πάλι να επιτίθεται στο ΠΑΣΟΚ και στην Ευρώπη».

Συγχρόνως, η Β. Παπανδρέου κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, με τον οποίο τον ρωτά, γιατί η κυβέρνηση άλλαξε τον τρόπο καταγραφής των αμυντικών δαπανών, και εάν «αναζήτησε το πρόσχημα της απογραφής που διέσυρε τη χώρα μας διεθνώς για να επιβάλλει την πολιτική μονόπλευρης λιτότητας».

Την ίδια στιγμή, βέβαια, και ενώ η ...κόντρα φούντωνε, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Ευάγ. Βενιζέλος καλούσε τα κυβερνητικά στελέχη να αφήσουν τις «συνεχιζόμενες αόριστες, ασαφείς, υπαινικτικές και συχνά συγκρουόμενες δηλώσεις γύρω από το ασφαλιστικό» και να διατυπώσουν «υπεύθυνα και καθαρά τη θέση της κυβέρνησης και επί της διαδικασίας και επί της ουσίας»...

Ο ίδιος ουσιαστικά κάλεσε την κυβέρνηση να ανοίξει το Ασφαλιστικό, επισημαίνοντας ότι «εκείνο που επείγει είναι να εφαρμόζει με συνέπεια η κυβέρνηση την ισχύουσα νομοθεσία», δηλαδή τους αντιασφαλιστικούς νόμους «Ρέππα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ