Τρίτη 14 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Προδιαγεγραμμένο έγκλημα»

Πολλές οι ανακοινώσεις μαζικών φορέων

Ανακοινώσεις για το θάνατο του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς εξέδωσαν πολλές μαζικές οργανώσεις. Το Γραφείο Τύπου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) αναφέρει πως «ο θάνατός του αποτέλεσε στην πραγματικότητα την προδιαγεγραμμένη κατάληξη της απαγωγής του από τις υπηρεσίες των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και της παράνομης και απαράδεκτης κράτησής του από το δήθεν Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, το οποίο αποδεικνύεται, όπως είχε καταγγείλει η ΕΕΔΥΕ, όργανο των ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων.

Οι άσχημες συνθήκες κράτησής του, η έλλειψη ιατρικής φροντίδας και η άρνηση των αρμοδίων να του επιτρέψουν να νοσηλευτεί, έφεραν ως αποτέλεσμα το θάνατο του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς».

Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία σημειώνει: «Πιστεύουμε και εμείς, όπως ο περισσότερος κόσμος, ότι το λεγόμενο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης δεν αποτελεί ένα ανεξάρτητο και αντικειμενικό δικαστήριο. Αν ήταν έστω και λίγο ανεξάρτητο θα έπρεπε να είχε δικάσει και καταδικάσει τους Μπους και Μπλερ για τις δολοφονίες που έχουν διαπράξει σε βάρος της ανθρωπότητας. Για τους λόγους αυτούς πιστεύουμε και εμείς, όπως ο περισσότερος κόσμος, ότι αυτό το δικαστήριο δεν ήθελε ζωντανό τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς όσο αυτός δεν προσκυνούσε στις απαιτήσεις των ιμπεριαλιστών».

Η Γραμματεία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ) τονίζει ανάμεσα σε άλλα: «Οι "κατακτητές" της πρώην ενιαίας Γιουγκοσλαβίας, αφού διαμέλισαν τη χώρα, προκαλώντας πολέμους και καταστροφές, βομβαρδισμούς αμάχων πολιτών και προτεκτοράτα, θέλανε να ξεπλυθούν στη Χάγη. Η ανθρωπότητα και φίλοι της ειρήνης απ' όλο τον κόσμο δεν μπορούν να ξεχάσουν και δεν μπορούν να συγχωρήσουν τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα στη Γιουγκοσλαβία».

Το ΠΣΕ «εκφράζει τον βαθύ σεβασμό στη γενναία στάση του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, ο οποίος αρνήθηκε τους εκβιασμούς τόσο πριν όσο και μετά την επιδρομή στη χώρα του. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στο κόμμα του».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ