Τρίτη 14 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ
Χρησιμοποιούν τη γυναίκα σαν πολιορκητικό κριό στην οπισθοδρόμηση

Σε εκδηλώσεις στον Εύοσμο και στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης μίλησε η βουλευτής του ΚΚΕ

Να μπουν στην πρώτη γραμμή του αγώνα, κόντρα στην επίθεση που δέχονται στο δικαίωμα στη ζωή και την εργασία, κάλεσε τις γυναίκες η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, μιλώντας το περασμένο Σάββατο σε εκδηλώσεις που διοργάνωσαν οι Σύλλογοι Γυναικών Ευόσμου και Πολίχνης Θεσσαλονίκης. Επίσης, τις κάλεσε, ενόψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, να στηρίξουν και να συμμετάσχουν ενεργά στα αγωνιστικά ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ.

Η Λιάνα Κανέλλη επισήμανε ότι η θέση της γυναίκας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω, ακόμα και από το 1857, μέσα από το εργασιακό πλέγμα που διαμορφώνει η ΕΕ. Οπως είπε, πάμε πίσω σε εργασιακά δικαιώματα με ταχύτατους ρυθμούς. Και σ' αυτή την οπισθοδρόμηση, η γυναίκα χρησιμοποιείται σαν πολιορκητικός κριός. «Μετά το Μάαστριχτ, η εφαρμογή της μερικής απασχόλησης παίχτηκε - διαφημίστηκε και χρησιμοποίησε τις γυναίκες, για να γίνει ανεκτή, κατανοητή και στο τέλος να μοιάζει και σαν ευεργεσία και προσφορά του συστήματος προς το πανίσχυρο αδύναμο γυναικείο φύλλο. Εχουν, μάλιστα, χρησιμοποιηθεί εκατομμύρια για να θεοποιηθεί το μέτρο, ώστε να μπορούν να υπάρχουν ως γυναίκες, να γεννάνε παιδιά, να μη χάνουν τη θηλυκότητα τους, να μην είναι αχρηστευμένες στο σπίτι, να μπορούν και αυτές να δουλεύουν να αισθάνονται ότι είναι αυτοδύναμες αλλά στην ουσία να είναι δούλες που έχουν υπογράψει και συμφωνητικό δουλείας », ανέφερε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας, η βουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε να απαντήσουν στο εξής δίλημμα: «Οι γυναίκες θα ξαναγυρίσουν πίσω στο 1857 και δη μόνες τους ως γυναικείο κίνημα το 2006 ή θα αποκτήσουμε, επιτέλους, τη δυνατότητα να απαντάμε συλλογικά ανεξάρτητα από φύλλο σε ένα δίλημμα που παραμένει πολύ πιο επίκαιρο από τα βάσανα για το διαχωρισμό σε κόλαση και σε παράδεισο: Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ