Τρίτη 14 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΚΚΙ
Πέθανε διωκόμενος από τη νέα τάξη

«Το ΔΗΚΚΙ αποτίνει φόρο τιμής στον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, τον ηγέτη του σερβικού λαού και της πρώην ενιαίας Γιουγκοσλαβίας που άφησε την τελευταία του πνοή στο "Γκουαντάναμο" της Χάγης, διωκόμενος από το εγκληματικό καθεστώς της νέας τάξης, την πιο απεχθή και επικίνδυνη μορφή ιμπεριαλισμού στη νεότερη παγκόσμια ιστορία». Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της για το θάνατο του πρώην προέδρου της Γιουγκοσλαβίας, η Διοικούσα Επιτροπή του ΔΗΚΚΙ.

Στην ανακοίνωσή της, η Διοικούσα Επιτροπή του ΔΗΚΚΙ, επισημαίνει ανάμεσα σε άλλα: «Οι συνθήκες θανάτου του και η προηγούμενη άρνηση του λεγόμενου Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να επιτρέψει την αρωγή για την αποκατάσταση της κλονισμένης υγείας του, αποδεικνύουν, από μία άλλη πλευρά, το ηθικό ανάστημα, τον πολιτισμό, και την πραγματική ισχύ της νέας τάξης και του ευρωατλαντισμού.

Ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς μίλησε με την ιστορία όταν, μέσα σε ένα περιβάλλον δυσμενών συσχετισμών, στάθηκε όρθιος, απέναντι στη διαταγή των σύγχρονων σταυροφόρων να παραδώσει στις άθλιες ορέξεις τους τη χώρα και το λαό του. Η ιστορία και τα κινήματα των λαών για εθνική αυτοδιάθεση, καλούνται πλέον να κρίνουν συνολικά την προσφορά του, και όχι τα ανά τον κόσμο "πρακτορεία" της δήθεν παγκοσμιοποίησης. Και προπαντός όχι το ελληνικό πολιτικό κατεστημένο που έσπευσε τότε σύσσωμο να παραδώσει γην και ύδωρ, λιμάνια και σιδηροδρομικά δίκτυα, υπονομεύοντας καίρια έναν σύμμαχο λαό, και κατ' επέκταση την ίδια τη μελλοντική πορεία της χώρας μας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ