Τρίτη 14 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΖΕΚΗΣ
Οι αγρότες να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους

Στο Καλαμωτό του νομού Θεσσαλονίκης μίλησε ο βουλευτής του ΚΚΕ

«Λέμε στους αγρότες να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Καταλογίζουμε μεγάλες ευθύνες στις γαλαζοπράσινες πλειοψηφίες του αγροτικού και συνεταιριστικού κινήματος για την κατάσταση της μικρομεσαίας αγροτιάς. Στον αντίποδα των ξεπουλημένων ηγεσιών, η ΠΑΣΥ καλεί την αγροτιά να αντιπαλέψει συνολικά την αντιαγροτική, αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΣΥΝ. Να δώσουν μαζικό "παρών" στις 19 Μάρτη στο Κιλελέρ, που το μήνυμά του σήμερα είναι επίκαιρο. Υπάρχει λύση: Ο παραγωγικός συνεταιρισμός ως εργαλείο, που μπορεί να αναζωογονήσει την ύπαιθρο και την αγροτική παραγωγή σε συνθήκες μιας άλλης πολιτικής, σε συνθήκες λαϊκής οικονομίας».

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης στην ομιλία του, σε καφενείο του Καλαμωτού νομού Θεσσαλονίκης, με θέμα τις εξελίξεις στον αγροτικό τομέα και τη θέση του ΚΚΕ. Οπως σημείωσε ο Αγγ. Τζέκης, οι εξελίξεις στον αγροτικό τομέα με την αντιαγροτική ΚΑΠ, τις αναθεωρήσεις της ΚΑΠ και το ξήλωμα των κατακτήσεων του συνεταιριστικού κινήματος, η μικρομεσαία αγροτιά πηγαίνει πολλά χρόνια πίσω, με δυσάρεστες συνέπειες για τη συντριπτική πλειοψηφία της μικρομεσαίας αγροτιάς. Επιδιώκεται η συγκέντρωση τη γης και της παραγωγής σε λίγα, χέρια, με στόχο την ανταγωνιστικότητα, τόνισε ο βουλευτής.

Ο Αγγ. Τζέκης τόνισε ότι από το 2006 με τη νέα ΚΑΠ και την αποδέσμευση της επιδότησης από την παραγωγή μπαίνει η «ταφόπλακα» στη μικρομεσαία αγροτιά και αφήνεται «ελεύθερο» το πεδίο στις ορέξεις της αγοράς, όπως πριν από τις κατακτήσεις του αγωνιστικού αγροτικού, συνεταιριστικού κινήματος. Εκανε ειδική αναφορά στα καπνά και το στάρι, που καλλιεργούνται στο Καλαμωτό, καθώς και στην παράνομη παρακράτηση του 2% - 3% της επιδότησης, που επιδιώκουν ΠΑΣΕΓΕΣ, ΟΠΕΚΕΠΕ, υπουργείο Ανάπτυξης και Τροφίμων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μικρομεσαίοι αγρότες και ΚΚΕ(2009-05-31 00:00:00.0)
Επερώτηση για τα οξύτατα προβλήματα της αγροτιάς(2008-10-23 00:00:00.0)
Πανελλαδική σύσκεψη στη Λάρισα(2008-10-15 00:00:00.0)
Περιοδείες στα χωριά(2008-02-05 00:00:00.0)
Να ενισχυθούν οι συνεπείς αγωνιστικές δυνάμεις(2000-10-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ