Τρίτη 14 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ
«Μαζεύει» το θέμα η κυβέρνηση

Να «μαζέψει» την υπόθεση των υποκλοπών, ώστε η πορεία των ερευνών να μην «ξεφύγει» και αποκτήσει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, επιδιώκει η κυβέρνηση, υπολογίζοντας μάλιστα και στη βοήθεια της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

Οι μονότονα επαναλαμβανόμενες βαρύγδουπες δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών «όλα στη φόρα», επιδιώκουν ακριβώς να συσκοτίσουν τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης που κινείται στην κατεύθυνση του κουκουλώματος της υπόθεσης. Το κυβερνητικό επιτελείο εκτιμά ότι η υπόθεση των υποκλοπών έχει ήδη προκαλέσει πολιτική ζημιά στην κυβέρνηση και γι' αυτό καταβάλλονται προσπάθειες να κρατηθεί, όσο είναι δυνατόν, «εκτός δημοσιότητας» το επόμενο διάστημα. Με δεδομένο ότι η βούληση της κυβέρνησης είναι η προστασία του συστήματος των (νόμιμων) υποκλοπών και η μη αποκάλυψη των δραστών των υποκλοπών, όλο το παιχνίδι μετατοπίζεται πλέον στην πρόκληση σύγχυσης σε ό,τι αφορά τις πολιτικές ευθύνες, όπου η κυβέρνηση έχει μετακυλίσει τα πάντα στις πλάτες της Δικαιοσύνης...

Η κυβέρνηση επιχειρεί ταυτόχρονα να ρίξει τους τόνους της δικομματικής αντιπαράθεσης, προσδοκώντας ότι το ΠΑΣΟΚ θα ακολουθήσει. Στο πλαίσιο αυτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμφανίστηκε χτες σε διαφορετικό μήκος κύματος από τις «διαρροές» που έκανε τις προηγούμενες μέρες το Μέγαρο Μαξίμου, διαβεβαιώνοντας ότι η κυβερνητική πλευρά δε σκοπεύει να καλέσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή, στέλνοντας προφανώς μήνυμα «συνεννόησης» ενόψει και της κατάθεσης στην επιτροπή της Βουλής του διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού Γ. Αγγέλου. «Δεν υπάρχει πρόθεση κλήτευσης του Γ. Παπανδρέου στη Βουλή από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία», είπε ο Θ. Ρουσόπουλος. Ταυτόχρονα όμως ο Θ. Ρουσόπουλος επιτέθηκε σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ που αμφισβήτησαν ότι το κινητό τηλέφωνο του πρωθυπουργού περιλαμβανόταν στη λίστα αυτών που παρακολουθούνταν. Ο εκπρόσωπος είπε ότι υπήρχε ένα τηλέφωνο στο όνομα του Κ. Καραμανλή και ένα δεύτερο τηλέφωνο που ήταν στο όνομα της εταιρίας του πατέρα του, το οποίο χρησιμοποιούνταν από συνεργάτες της εταιρίας και την ευρύτερη οικογένεια Καραμανλή. Επέδειξε μάλιστα μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες αναλυτική κατάσταση του λογαριασμού του εν λόγω τηλεφώνου και σημείωσε ότι το τηλέφωνο, που ήταν χρεωμένο προσωπικά στον Κ. Καραμανλή, είχε δοθεί στον πρωθυπουργό μέσω της Βουλής. Κάλεσε ταυτόχρονα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που είπαν ανακρίβειες «να ζητήσουν συγνώμη τουλάχιστον σε αυτό το θέμα». Απαντώντας σε ερώτηση για την «επεξεργασία» της λίστας των υποκλοπών από την κυβέρνηση, όπως ανέφερε ο Γ. Κορωνιάς, διευκρίνισε ότι «η κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα μια λίστα, αφού επεξεργάστηκε τη διαδικασία ταυτοποίησης για τα τηλέφωνα που δεν ήταν χρεωμένα σε ονόματα». Επίσης ο Θ. Ρουσόπουλος ανέφερε ότι «η κυβέρνηση δε γνωρίζει τα περί λειτουργίας τρίτου κέντρου υποκλοπών», ενώ σε ό,τι αφορά τις προτάσεις της επιτροπής των καθηγητών που συναντήθηκαν πρόσφατα με τον πρωθυπουργό είπε ότι θα έχει καταθέσει τις προτάσεις της έως τις 20 Μάρτη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ