Τρίτη 14 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα πλημμυρισμένα...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ότι ...αιφνιδιάστηκαν οι κυβερνώντες με τις πλημμύρες στον Εβρο! Μήπως πρόκειται για ακραία καιρικά φαινόμενα που δεν έχουν επαναληφθεί ή μήπως δεν έχουν προειδοποιηθεί δεκάδες φορές για τον κίνδυνο;

Φυσικά και γνώριζαν. Και σίγουρα γνωρίζουν πολύ καλά και τι πρέπει να γίνει, και τον επείγοντα χαρακτήρα του. Απλούστατα όμως αδιαφόρησαν προκλητικότατα, με αποτέλεσμα τώρα οι αγρότες της περιοχής να καταστρέφονται και να υπάρχουν μεγάλες οικολογικές επιπτώσεις.

Βλέπετε, ο Εβρος μπορεί να είναι ένα από τα ανατολικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και να βρίσκεται στο επίκεντρο του προβληματισμού της όταν πρόκειται να αποκλειστεί η είσοδος «ανεπιθύμητων», για τον ευρωπαϊκό μας παράδεισο, μεταναστών. Ομως όταν πρόκειται για αντιπλημμυρικά έργα, τα πράγματα αλλάζουν...

Τέτοιου είδους υποδομές δεν ταιριάζουν στις προτεραιότητες και τους σχεδιασμούς των Βρυξελλών και των εγχώριων κυβερνητών. Ούτε τη διαμετακομιδή εμπορευμάτων υποστηρίζουν, ούτε σε κάτι άλλο τους εξυπηρετούν και γι' αυτό όχι απλά δεν ενθαρρύνονται, αλλά επί της ουσίας απαγορεύονται.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ...εμφύλιο πόλεμο στο Ιράκ έκανε χτες ο Βρετανός υπουργός Αμυνας Τζον Ριντ, γνωρίζοντας πολύ περισσότερα από τον καθένα για το συγκεκριμένο θέμα.

Αλλωστε, οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών στην πολύπαθη αυτή χώρα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι Αμερικανοί και Βρετανοί - εκτός των άλλων - κάνουν ό,τι περνά απ' το χέρι τους, ώστε να κυριαρχήσει ο εμφύλιος πόλεμος.

Δεν είναι φυσικά ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που ακολουθείται η λογική του «διαίρει και βασίλευε» κι έχουμε δει τι επακόλουθα είχαν και σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου που οι ΝΑΤΟικοί έβαλαν το χεράκι τους.

Πάντως, ό,τι κι αν λένε, μόνον όσους δε θέλουν να δουν τι πραγματικά συμβαίνει μπορούν να πείσουν...


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ