Τρίτη 14 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
«Διεθνές Δολοφονικό Δικαστήριο»

Ο θάνατος - δολοφονία του πρώην προέδρου της Γιουγκοσλαβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, στα κρατητήρια του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης συμπληρώνει μια ακόμη μαύρη σελίδα στην ιστορία αυτού του οργανισμού, που έχει μετατραπεί στο δικαστικό βραχίονα της ιμπεριαλιστικής νέας τάξης πραγμάτων.

Οι δηλώσεις της Κοντολίζα Ράις, του Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, του Χαβιέ Σολάνα, της Κάρλα ντελ Πόντε, άλλων αξιωματούχων του «ευρωατλαντισμού», αποκαλύπτουν το μέγεθος του ιμπεριαλιστικού εγκλήματος σε βάρος των λαών της Βαλκανικής, αλλά και όλου του κόσμου. Οι χασάπηδες της Γιουγκοσλαβίας, που έριξαν στη σφαγή τους λαούς αυτής της χώρας, με την απόφαση για το διαμελισμό της το 1989, έρχονται τώρα στο ρόλο του τιμητή και του τιμωρού.

Από το 1999, όταν ξεκίνησε το μακελειό των ΝΑΤΟικών στο Κοσσυφοπέδιο και την υπόλοιπη Γιουγκοσλαβία, το σχέδιο των δολοφόνων ήταν ευκρινέστατο. Να ενοχοποιήσουν το σερβικό λαό που αρνούνταν να δεχτεί το νέο διαμελισμό της χώρας του, να δαιμονοποιήσουν τον Μιλόσεβιτς κατηγορώντας τον για όλα τα δεινά των Βαλκανίων. Ετσι, πίστεψαν ότι οι ίδιοι θα αθωωθούν για το έγκλημα διαρκείας και θα νομιμοποιήσουν τη βάρβαρη ιμπεριαλιστική πολιτική τους.

Μέρος αυτού του σχεδίου ήταν και η παραπομπή του πρώην Προέδρου της Γιουγκοσλαβίας στο Δικαστήριο της Χάγης. Βεβαίως, πριν την παραπομπή είχαν φροντίσει να σβήσουν κάθε ίχνος «διεθνούς δικαίου», αντικαθιστώντας το με το δίκαιο του ισχυροτέρου. Οπως έκαναν και με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Πειθήνιο όργανο των αμερικανοΝΑΤΟικών, το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης μετατράπηκε σε ένα ακόμη εργαλείο προώθησης και επιβολής της «ευρωατλαντικής» πολιτικής. Η δίκη Μιλόσεβιτς έγινε το βήμα απ' το οποίο οι αρχιτέκτονες της σφαγής των Βαλκανίων θέλησαν να στείλουν το μήνυμά τους προς τους λαούς που αμφισβητούν, ή αντιτάσσονται στα σχέδια τους: «Αυτά που έπαθαν οι Σέρβοι, αυτά θα πάθετε και σεις...»!

Από το βράδυ του Σαββάτου άρχισε μια καλά ενορχηστρωμένη προπαγανδιστική εκστρατεία, παρόμοια με αυτή που οι ίδιοι κύκλοι είχαν επιχειρήσει την περίοδο των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών. Να επαναφέρουν την εξίσωση: Κακοί οι Αμερικάνοι και η Ευρωπαϊκή Ενωση, χειρότερος όμως ο Μιλόσεβιτς. Για να βγάλουν λάδι τους πρώτους και να ρίξουν στο ανάθεμα τον πρώην Πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας και στο πρόσωπό του την αντίσταση κατά των ιμπεριαλιστικών σχεδίων.

Ανεξάρτητα από το ποια είναι η γνώμη του καθενός για την πολιτική του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, η παραπάνω εξίσωση είναι όχι μόνο απαράδεκτη αλλά και άκρως επικίνδυνη. Η αθώωση των εγκληματιών συνιστά προσβολή στην ιστορική μνήμη των λαών, είναι η νομιμοποίηση των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν και συνεχίζουν να διαπράττονται στο όνομα της Νέας Ιμπεριαλιστικής Τάξης.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ