Τρίτη 14 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΒΡΟΣ - ΡΟΔΟΠΗ
Μάχη παντού για να δυναμώσει η συμμαχία

Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι των ψηφοδελτίων συνεργασίας σε νομαρχίες και δήμους

Μάχη παντού, στη γειτονιά, τους χώρους δουλιάς, το χωριό, το σχολείο, το πανεπιστήμιο για να δυναμώσουν τα ψηφοδέλτια της αγωνιστικής συμμαχίας στον Εβρο και τη Ροδόπη. Αυτό ήταν το μήνυμα της εκδήλωσης που έγινε το περασμένο Σάββατο στην Αλεξανδρούπολη για τις τοπικές εκλογές, στη διάρκεια της οποίας ανακοινώθηκαν τα ονόματα των υποψηφίων που στηρίζουν το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση και η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών στη Διευρυμένη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ροδόπης - Εβρου και στους Δήμους Αλεξανδρούπολης, Φερών και Ορεστιάδας.

Μέσα από τοποθετήσεις και παρεμβάσεις, αποτυπώθηκε με συγκεκριμένα παραδείγματα το πώς οι νομαρχιακές και δημοτικές αρχές Εβρου, Ροδόπης, που πρόσκεινται σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αλλά και σε ορισμένες περιπτώσεις - όπως στη Νομαρχία - και από το ΣΥΝ, συμπορεύθηκαν στην εφαρμογή των αντιλαϊκών επιλογών κυβέρνησης και ΕΕ.

Ο Γιώργος Μποτρότσος, μέλος του ΠΣ του ΔΗΚΚΙ και υποψήφιος πρόεδρος της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Εβρου - Ροδόπης, σημείωσε πως «η αποφασιστική ενίσχυση των ψηφοδελτίων της ριζοσπαστικής λαϊκής συμμαχίας μπορεί να σηματοδοτήσει και να διεγείρει συνεργασίες αγωνιστικής συσπείρωσης και περαιτέρω ωρίμανσης των προϋποθέσεων της συγκρότησης του ριζοσπαστικού πόλου των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων ανατροπής της νεοταξικής βαρβαρότητας».

Ο Δημήτρης Κρεωνάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφέρθηκε στο χαρακτήρα της εκλογικής μάχης: «Πρέπει να συνδεθεί - επισήμανε - με όλα τα προβλήματα που αφορούν τους εργαζόμενους στην πόλη και την ύπαιθρο, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους». Πρόσθεσε πως η αλλαγή του χαρακτήρα της ΤΑ σε φιλολαϊκή κατεύθυνση και η γενικότερη εξέλιξή της εξαρτάται από τις γενικότερες αλλαγές στους συσχετισμούς δύναμης, ιδίως στο επίπεδο της πολιτικής εξουσίας. Γι' αυτό σημείωσε πως «η πάλη των ριζοσπαστικών πολιτικών δυνάμεων πρέπει σήμερα να εστιαστεί και στο κέρδισμα νομαρχιών και δήμων, θέσεων στα Δημοτικά και Νομαρχιακά Συμβούλια, αλλά ταυτόχρονα να διαμορφώνει όρους και προϋποθέσεις, για να προωθείται η λαϊκή συμμαχία με στόχο φιλολαϊκές λύσεις στο επίπεδο της εξουσίας».

Ο Πολύμερος Μουλούδης, μέλος του Γραφείου Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης της Κομμουνιστικής Ανανέωσης, έδωσε το στίγμα της εκλογικής μάχης: «Εμπρός για μια Τοπική Αυτοδιοίκηση από τους πολίτες. Εμπρός για μια Τοπική Αυτοδιοίκηση ενάντια στη λογική διαχείρισης του συστήματος».

Οι επικεφαλής

Οι υποψήφιοι της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» για τη Διευρυμένη ΝΑ Ροδόπης - Εβρου είναι:

  • Γιώργος Μποτρότσος, υποψήφιος υπερνομάρχης Ροδόπης - Εβρου.
  • Νίκος Φακιρίδης υποψήφιος νομάρχης Ροδόπης.
  • Χρήστος Τρέλλης, υποψήφιος νομάρχης Εβρου.

Υποψήφιοι δήμαρχοι της «Δημοτικής Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» είναι οι:

  • Σάββας Δευτερέος, υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.
  • Χρήστος Κοντογιαννίδης, υποψήφιος δήμαρχος Φερών.
  • Σταμάτης Γκατζίδης, υποψήφιος δήμαρχος Ορεστιάδας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο Πασχάλης Χριστοδούλου, υποψήφιος νομάρχης Εβρου στις εκλογές του 2002 με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ