Τρίτη 14 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
«Είμαστε όλοι εδώ παρόντες»

Ο υποψήφιος δήμαρχος που στηρίζει το ΚΚΕ, Βασίλης Δημόπουλος
Ο υποψήφιος δήμαρχος που στηρίζει το ΚΚΕ, Βασίλης Δημόπουλος
Η ανακήρυξη του Βασίλη Δημόπουλου έγινε χτες το βράδυ στην κατάμεστη αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο δημαρχείο της πόλης. Την υποψηφιότητα στηρίζουν οι Κομματικές Οργανώσεις Καλλιθέας του ΚΚΕ, η Δημοκρατική Δημοτική Ενότητα, το ΔΗΚΚΙ, η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, οι Οικολόγοι και άλλες προοδευτικές δυνάμεις και προσωπικότητες στην Καλλιθέα.

«Είμαστε όλοι εδώ παρόντες», ήταν οι πρώτες κουβέντες του υποψηφίου δημάρχου όταν ανέβηκε στη βήμα. Αφού περιέγραψε «το γκρίζο φόντο των πολιτικών εξελίξεων», τόνισε πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι τμήμα του κράτους, που χρησιμοποιείται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις ως συμπληρωματικός μηχανισμός. Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε πως «οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις και οι συνοδοιπόροι τους επιχειρούν να καλλιεργούν στη συνείδηση του λαού την άποψη ότι τα τοπικά προβλήματα δε συνδέονται με τις γενικότερες πολιτικές και κοινωνικές επιλογές. Επιδιώκουν να παρουσιάζουν την κάθε πόλη, τον κάθε δήμο, την κάθε περιοχή, σαν μια χωριστή "τοπική νησίδα", την οποία οι δημότες κάτοικοί της, οι εργαζόμενοι, σαν άλλοι Ροβινσώνες, μπορούν να φαντάζονται επαρκείς λύσεις των προβλημάτων τους, εντελώς ασύνδετα με οποιαδήποτε εξέλιξη και πολιτική επιλογή».

«Ηδη, προεκλογικό σκηνικό στήνεται και στην πόλη μας», πρόσθεσε λίγο αργότερα και σημείωσε: «Ολοι οι άλλοι μιλούν, γενικά για τους "δημότες" και πως θα καλυτερέψουν τη ζωή τους. Ολοι τους προτείνουν "μαγικές λύσεις" για όλα τα μικροπροβλήματα της πόλης μας. Κανένας όμως δε μιλάει για τα μεγάλα σοβαρά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, για τις αιτίες και τους υπεύθυνους γι' αυτά. Αντίθετα, εμείς θα μιλήσουμε για όσα οι άλλοι συνδυασμοί, που συμφωνούν με τον εκάστοτε μονόδρομο κυβερνητικής πολιτικής και τις κατευθύνσεις και τις επιταγές της ΕΕ, αποκρύπτουν».

Τέλος, κάλεσε τους κατοίκους της Καλλιθέας «σε μια ανοιχτή, έντιμη και διαφανή συνεργασία, για τη δημιουργία μιας πλατιάς συμπαράταξης, που θα αγωνιστεί και θα διεκδικήσει το δήμο της Καλλιθέας. Σε μια ευρύτερη αγωνιστική συσπείρωση και δράση για να αναδειχτεί επιτέλους η ριζοσπαστική αντίληψη, που θέλει το δήμο όργανο αγωνιστικών διεκδικήσεων αντίστασης και πάλης στην κυρίαρχη πολιτική, υπερασπιστή των συμφερόντων των εργαζομένων και συμπαραστάτη των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων».

Από το ΔΗΚΚΙ, η εκπρόσωπός του, Αγγελική Χατζηεμμανουήλ, τόνισε στην παρέμβασή της πως το κόμμα της «συνεχίζει τη συνεργασία όπως και την προηγούμενη τετραετία». «Είμαστε εδώ γιατί έχουμε τα ίδια ιδεώδη, γιατί θέλουμε να κοιτάμε τα παιδιά μας καθαρά στα μάτια», είπε. «Δεν έχουμε άλλο περιθώριο, η Καλλιθέα έχει απαιτήσεις και χρειάζεται αγώνες», κατέληξε.

Εκ μέρους της Αριστερής Παρέμβασης Πολιτών, ο Κώστας Γεωργόπουλος στάθηκε στο γεγονός πως «σε κάθε χώρα υπάρχουν δύο πατρίδες. Ετσι, υπάρχει η Ελλάδα του κεφαλαίου και η Ελλάδα των εργαζομένων. Γι' αυτό και η Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών στηρίζει, αγωνίζεται και συμπαρατάσσεται με τη ΔΔΕ στην Καλλιθέα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταδικάστε το δικομματισμό και την κεντροαριστερά(2006-10-21 00:00:00.0)
Συστράτευση στον κοινό αγώνα(2006-09-20 00:00:00.0)
Δήλωση διαμαρτυρίας του Ηλ. Νικολόπουλου(2006-06-21 00:00:00.0)
«Να μπει φρένο στον εμπαιγμό του δικομματισμού»(2006-03-28 00:00:00.0)
Πολιτική μάχη για την αλλαγή συσχετισμών(2006-03-17 00:00:00.0)
Εμπορεύονται ένα κοινωνικό αγαθό(2006-03-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ