Τρίτη 14 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Αυτόνομα... με το ΠΑΣΟΚ

Οσο προχωρά η διαδικασία για την ανακήρυξη των υποψηφίων δημάρχων για τις τοπικές εκλογές, αποκαλύπτει ότι η απόφαση του ΣΥΝ για δήθεν αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές αποτελεί γράμμα κενό. Το ένα μετά το άλλο διάφορα δημοσιεύματα στον Τύπο που εμφανώς στηρίζει τις κεντρικές επιλογές του ΣΥΝ, παρουσιάζουν τις συνεργασίες του ΣΥΝ με το ΠΑΣΟΚ, κάτι βέβαια που δεν προκαλεί καμία εντύπωση καθώς αποτελεί συνέχεια της στάσης που τηρήθηκε και στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά και συνέπεια, θα λέγαμε, απέναντι σε μια κοινή θέση απέναντι στο ρόλο του θεσμού, όπως αυτή εκφράζεται και στα συλλογικά όργανα της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

Μια θέση που θέλει την Αυτοδιοίκηση να λαμβάνει μεγαλύτερο μερίδιο στην άσκηση της εξουσίας, υλοποιώντας αντιλαϊκές αποφάσεις, ξεπουλώντας δημοτική περιουσία και αρμοδιότητες στο κεφάλαιο. Σ' αυτό το πλαίσιο, δεν αποτελούν «έκπληξη» οι συνεργασίες με το ΠΑΣΟΚ στις οποίες ήδη προχωρά ο ΣΥΝ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον κυριακάτυπο Τύπο, έχουν προωθηθεί αρκετές συνεργασίες με το ΠΑΣΟΚ, ανάμεσα στις μέχρι τώρα ανακοινώσεις υποψηφιοτήτων του ΣΥΝ, οι οποίες είναι:

Στη Ν. Σμύρνη ο Ν. Κουτελάκης (στηρίζεται από το τοπικό ΠΑΣΟΚ). Στην Πετρούπολη ο Γ. Βλάχος σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Στη Λυκόβρυση και την Πεντέλη, υποψήφιοι θα είναι οι νυν δήμαρχοι, Δ. Φωκιανός και Γ. Κοσσοβίτσας αντίστοιχα. Στο δήμο Ν. Φιλαδέλφειας, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ συγκλίνουν στο πρόσωπο του Στ. Κόντου, ενώ στο Ελληνικό θα υποστηριχτεί από κοινού σε καθαρά αντι - ΚΚΕ βάση ο Χρ. Κορτζίδης.

Στο Αιγάλεω ο πρώην δήμαρχος, Γ. Μυστακόπουλος και στην Καλλιθέα ο Γ. Χελάκης. Στον Αγ. Δημήτριο, τη Ν. Χαλκηδόνα και τον Αγ. Ι. Ρέντη συνεχίζεται η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ στα ονόματα των Δ. Ειρηνάκη, Ν. Παπαμικρούλη και Γ. Ιωακειμίδη, όπως και στον δήμο Ν. Ψυχικού με τη Ν. Σουμπασάκη.

Στην Αγ. Παρασκευή και με τη στήριξη μέρους του τοπικού ΠΑΣΟΚ, υποψήφιος πιθανότατα θα είναι ο Γ. Σταθόπουλος. Στον Κορυδαλλό ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, Στ. Κασσιμάτης. Στην Ελευσίνα και στην Παλλήνη, σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, υποψήφιοι θα είναι οι Γ. Αμπατζόγλου και Θ. Κωτσόπουλος. Στην Ηγουμενίτσα και στην Πρέβεζα, κοινοί υποψήφιοι με το ΠΑΣΟΚ θα είναι οι Α. Νταής και Μ. Κλάπας, αντίστοιχα. Στα Γιάννενα αναμένεται να υποστηριχτεί και από το ΠΑΣΟΚ, ο Φ. Φίλιος. Στη Βέροια, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ στηρίζουν τον Ν. Παπαγιαννούλη. Στη Λιβαδειά ο ΣΥΝ θέλει υποψήφιος να είναι ο γραμματέας της ΚΕΔΚΕ, Π. Παλαιολόγος.

Στις Νομαρχίες δε, η συνεργασία ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ αναμένεται να ξεπεράσει τις 12 περιοχές.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ