Τρίτη 14 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Νέα βάρη στους δημότες - Ομηροι παραμένουν και οι συμβασιούχοι

«Συμπαράταξη για την Αθήνα»: Τα ΚΕΠ πρέπει να χρηματοδοτούνται από το κράτος και οι εργαζόμενοι να έχουν ενιαία και μόνιμη σχέση εργασίας

Τη λειτουργία των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), μέσω της Δημοτικής Επιχείρησης Μηχανογράφησης (ΔΑΕΜ), αποφάσισε η πλειοψηφία της διοίκησης του Δήμου Αθηναίων, με τη συνηγορία της παράταξης του ΠΑΣΟΚ, στη διάρκεια του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου. Με τη σύμβαση μεταξύ δήμου και ΔΑΕΜ, συνεχίζεται το καθεστώς ομηρίας των εργαζομένων στα ΚΕΠ με μερική απασχόληση και επιπλέον ο δήμος αναλαμβάνει το κόστος της λειτουργίας τους, κόστος που θα έπρεπε να καλύπτεται εξ ολοκλήρου από το κράτος.

Συγκεκριμένα, η σύμβαση υπογράφεται μεταξύ Δήμου Αθηναίων, Περιφέρειας Αττικής και ΔΑΕΜ, με αποκλειστικό σκοπό τη συνέχιση της λειτουργίας των εφτά ΚΕΠ που βρίσκονται στο Δήμο της Αθήνας. Το συνολικό κόστος της σύμβασης, που φτάνει τα 1.487.500 ευρώ, θα καλυφθεί αποκλειστικά από το δήμο και θα το διαχειριστεί η ΔΑΕΜ. Σύμφωνα με τη σύμβαση, θα ισχύει για το έτος 2006.

Αντίθετος σ' αυτήν την πρόταση, που είναι καταδικαστική για τους εργαζόμενους, ήταν ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», Σπύρος Χαλβατζής. Ζήτησε από τη διοίκηση, ο δήμος να συμπαρασταθεί επί της ουσίας στους εργαζόμενους στα ΚΕΠ, οι οποίοι, άλλωστε, πρόσφατα προχώρησαν σε κινητοποιήσεις, με κύριο αίτημα τη μονιμοποίησή τους. «Τα ΚΕΠ παίζουν ένα θετικό ρόλο», σημείωσε ο Σπ. Χαλβατζής, «ωστόσο θα πρέπει να χρηματοδοτούνται από το κράτος. Οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιμετωπίζονται ενιαία και με μόνιμη σχέση εργασίας. Δυστυχώς, όμως, εργάζονται με μερική απασχόληση».

Παρά τις αντιρρήσεις του Σπ. Χαλβατζή, η διοίκηση το μόνο που είχε να πει - διά στόματος αναπληρωτή δημάρχου Θόδωρου Σκυλακάκη - ήταν ότι με τη σύμβαση αυτή διασφαλίζεται (!) η συμπαράσταση του δήμου στους εργαζόμενους των ΚΕΠ. Στην ουσία, όμως, το μόνο που διασφαλίζεται, είναι η συνέχιση της ομηρίας δεκάδων εργαζομένων...

Κερδισμένοι οι επιχειρηματίες στον Ελαιώνα...

Οι μόνοι κερδισμένοι στην περίπτωση της λεγόμενης «ανάπλασης» του Ελαιώνα, θα είναι οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Αγοράζουν τεράστιες εκτάσεις γης για ένα ...ξεροκόμματο και θα τις εκμεταλλευτούν, όταν θα έχουν αποκτήσει αξία, με τη δημιουργία του γηπέδου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Το παραπάνω θέμα ξαναήρθε στην επικαιρότητα, στη διάρκεια του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου, όταν και ήρθε η πρόταση της διοίκησης να δοθεί το εξωφρενικό ποσό των 400.000 ευρώ (!) για την εκπόνηση ...«ειδικής μελέτης» - όπως την αποκαλεί η διοίκηση - που θα αφορά το Βοτανικό.

Ο Σπ. Χαλβατζής τόνισε ότι «οι εργολάβοι και τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα έχουν πέσει ως αρπακτικά στην περιοχή του Ελαιώνα». Στην ουσία, όπως επισήμανε, «με τα λεφτά του ελληνικού λαού, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις και οι υποδομές για να κερδίσουν οι μεγάλες κατασκευαστικές επιχειρήσεις. Εδώ - κατέληξε - δεν πρόκειται για την κατασκευή γηπέδου, αλλά πολύ μεγάλων επιχειρήσεων και είναι ενδεικτικό του τρόπου της δημιουργίας υποδομών για να κερδίζουν οι επιχειρηματίες».

Από την πλευρά του, ο Θ. Σκυλακάκης, όχι μόνο δεν αρνήθηκε τα παραπάνω, αλλά, αντιθέτως, υποστήριξε ότι με αυτόν τον τρόπο θα ...αναπτυχθεί (!) η περιοχή. Το ερώτημα, όμως, είναι για ποιον...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ