Τρίτη 14 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΕΡΓΑΤΕΣ ΜΟΝΙΜΑ ΧΑΜΕΝΟΥΣ

ΒΑΣΗ: «Η οδηγία η οποία αποσκοπεί στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών, των μεταφορών και άλλων κλάδων των υπηρεσιών, αναμένεται να δώσει ώθηση στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση κλάδων και υπηρεσιών και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας όπως ελπίζουν οι υποστηρικτές της» (αναφορά στην οδηγία Μπολκεστάιν / ΤΑ ΝΕΑ).

ΣΥΜΜΑΧΙΑ: «Το θέμα προσφέρεται για λαϊκισμούς και εύκολους αφορισμούς που όμως δεν οδηγούν πουθενά. Γι' αυτό άλλωστε οι δύο μεγάλες δυνάμεις του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου οι Σοσιαλιστές και το Λαϊκό Κόμμα θα υπερψηφίσουν την οδηγία, θεωρώντας ότι συμβάλει στην αύξηση της απασχόλησης» (ο Π. Αμυράς στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΕΥΚΑΜΠΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: «Δυο είναι τα θέματα αιχμής γύρω από τα οποία αναπτύσσεται το σχέδιο διακυβέρνησης της Ιταλίας από την Αριστερά (...) περιλαμβάνει: γενναίες φορολογικές απαλλαγές στις επιχειρήσεις που επενδύουν σε έρευνα και νέες τεχνολογίες και προσλαμβάνουν ερευνητές. Οικονομική ενίσχυση στους νέους μέχρι να ενηλικιωθούν. Και ογκώδεις κρατικές επενδύσεις σε νηπιαγωγεία, λαϊκή στέγη, υγειονομική περίθαλψη. Ριζική αλλαγή του εργασιακού νομικού πλαισίου ώστε "η αβεβαιότητα των συμβασιούχων να μετατραπεί σε εύκαμπτη αλλά μόνιμη σχέση εργασίας» (το ρεπορτάζ στο ΕΘΝΟΣ).

ΚΙ Ο,ΤΙ ΨΑΡΕΨΟΥΝ: «Στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΝ στην πλατεία Κουμουνδούρου μπορεί να ακούν ΠΑΣΟΚ και να αλλάζουν δρόμο. Σε πολλούς δήμους της χώρας όμως οι τοπικές ηγεσίες του κόμματος προχωρούν κανονικά σε συνεργασίες με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης» (το ρεπορτάζ στην κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ