Τρίτη 14 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΣΑΛΙΚΙΔΗ
Και δεύτερο τετράδιο με σημειώσεις

Με αποκαλύψεις που σταδιακά δίδονται στη δημοσιότητα, ώστε η όλη ιστορία να κρατά το ενδιαφέρον σαν καλογραμμένο αστυνομικό θρίλερ, συνεχίζεται η εισαγγελική έρευνα για το θάνατο του στελέχους της Vodafone Κώστα Τσαλικίδη.

Χτες ο δικηγόρος της οικογένειας Θεμιστοκλής Σοφός παρέδωσε στον εισαγγελέα Γιάννη Διώτη και δεύτερο τετράδιο με σημειώσεις του εκλιπόντα για τεχνικά θέματα από τον Απρίλη του 2004 έως τις 24/1/2005, καθώς και ένα έγγραφο με το οποίο, από τον περασμένο Ιούνη, η οικογένεια Τσαλικίδη ζητούσε από την αστυνομία να ερευνήσει το e- mail του, εκφράζοντας αμφιβολίες για τις συνθήκες θανάτου. Επίσης, ο δικηγόρος έδωσε στον εισαγγελέα τον τηλεφωνικό κατάλογο του κινητού τηλεφώνου του Τσαλικίδη και λίστα με τις τελευταίες εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις. Οπως είπε στους δημοσιογράφους ο Θεμ. Σοφός, από τη λίστα προκύπτει πως το τελευταίο άτομο με το οποίο μίλησε ο εκλιπών δεν ήταν η αρραβωνιαστικιά του Σάρα Γαλανοπούλου, αλλά άγνωστο, μέχρι στιγμής, άτομο. Προηγουμένως, ο Τσαλικίδης είχε δεχτεί κλήση πιθανότατα από τηλέφωνο της Vodafone, ενώ, μετά από αυτή τη συνομιλία, καταγράφηκαν άλλες δύο κλήσεις, ενδεχομένως από το ίδιο τηλεφωνικό κέντρο, οι οποίες δεν απαντήθηκαν.

Τέλος, ο Θεμ. Σοφός έδωσε στον εισαγγελέα Διώτη e-mail του Τσαλικίδη, με παραλήπτες τα στελέχη της Vodafone Μαστοράκη, Μπάμπαλη και Βασιλείου και αντικείμενο, σύμφωνα με τον συντάκτη του, θέματα υψίστης σπουδαιότητας, δηλαδή, όπως είπε ο δικηγόρος της οικογένειας, για ενέργειες που έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2005 για συγκεκριμένο ζήτημα βελτίωσης δικτύου.

Τις επόμενες μέρες, εξάλλου, ο εισαγγελέας Γιώργος Ακτύπης που έχει χρεωθεί τη διενέργεια της ανάκρισης για το θέμα των υποκλοπών αναμένεται να καλέσει στελέχη της Vodafone και της ΕΥΠ, ενώ θα οριστούν και ειδικοί πραγματογνώμονες για να αποκρυπτογραφήσουν το πειρατικό λογισμικό. Υπενθυμίζουμε ότι μετά από προκαταρκτική εξέταση που κράτησε 11 μήνες ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Δημήτρης Παπαγγελόπουλος δε βρήκε τίποτα, με αποτέλεσμα να ασκηθεί δίωξη κατ' αγνώστων.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δ. Λινός παρήγγειλε χτες εγγράφως στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ι. Διώτη και τον 24ο τακτικό ανακριτή Γ. Ακτύπη να διεξάγουν κατά απόλυτη προτεραιότητα, τόσο τις ανακρίσεις για τις τηλεφωνικές υποκλοπές όσο και τις συνθήκες θανάτου του Κ. Τσαλικίδη, λόγω της μεγάλης σημασίας αυτών των δύο υποθέσεων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ