Τρίτη 28 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
«Να μπει φρένο στον εμπαιγμό του δικομματισμού»

Κάτοικοι και εργαζόμενοι γέμισαν χτες την αίθουσα εκδηλώσεων του δήμου και εξέφρασαν την ανάγκη να στηριχτούν τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια συνεργασίας που στηρίζει το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών και η Κομμουνιστική Ανανέωση

Από τη χθεσινή εκδήλωση στον Ταύρο
Από τη χθεσινή εκδήλωση στον Ταύρο
Μήνυμα αντίστασης για την «αποδυνάμωση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ», όπως έγραφε και το κεντρικό πανό, έστειλαν χτες κάτοικοι και εργαζόμενοι του Δήμου Ταύρου στη διάρκεια εκδήλωσης με θέμα τις τοπικές εκλογές στη γεμάτη αίθουσα εκδηλώσεων του δήμου. Στον Ταύρο, που επί 20 χρόνια με δήμαρχο τον κομμουνιστή, αγωνιστή Παναγιώτη Βακαλόπουλο, στο επίκεντρο της πολιτικής του ήταν ο εργαζόμενος άνθρωπος, την τελευταία 8ετία οι δημότες βιώνουν καθημερινά την αύξηση των ανταποδοτικών τελών, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, το ξεπούλημα των ελεύθερων χώρων.

Οπως τόνισε η Ελένη Κατροδαύλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κεντρική ομιλήτρια της χτεσινής εκδήλωσης, «η μάχη των δημοτικών εκλογών είναι μια πολιτική ευκαιρία για να ενισχυθεί ο αγώνας του λαού. Οσο περισσότερο αποδυναμωθούν οι συνδυασμοί που στηρίζουν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ, τόσα περισσότερα βόλια θα έχουν αφαιρεθεί από την αντιλαϊκή πολιτική. Γιατί παρά τα υποκριτικά περί "τοπικών κοινωνιών", τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ την άλλη μέρα των εκλογών θα μετράνε "γαλάζιες" και "πράσινες" ή "πρασινορόζ" περιοχές στο χάρτη της Ελλάδας».

Κάλεσε τους εργαζόμενους να δραπετεύσουν από τη Σκύλλα και τη Χάρυβδη του δικομματισμού και να τιμωρήσουν τον καιροσκοπισμό του ΣΥΝ, ο οποίος υποστηρίζει, μέσω του υποψηφίου του υπερνομάρχη του Γ. Πανούση, ότι ο μόνος δρόμος με προοπτική είναι η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.

Ο υποψήφιος δήμαρχος με τη «Δημοκρατική Συνεργασία», στο πλαίσιο της πανελλαδικής συνεργασίας των ΚΚΕ, ΔΗΚΚΙ, Κομμουνιστική Ανανέωση και Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, Δημήτρης Χερουβείμ, αναφερόμενος στο ρόλο του ΣΥΝ στον Ταύρο, σημείωσε ότι «κόπτεται τάχα για τη συνεργασία σε τοπική βάση», ενώ την ίδια στιγμή «στο δήμο μας πρωτοστάτησε η παράταξη που στήριξε ο ΣΥΝ στην ίδρυση της Δημοτικής Επιχείρησης».

Ο Ηλίας Νικολόπουλος, υποψήφιος νομάρχης με τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία», σημείωσε: «Στηρίζουμε αγωνιστικούς και διεκδικητικούς συνδυασμούς». Και τόνισε ότι περιστέλλονται τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα και πως παιδεία και υγεία εμπορευματοποιούνται ακόμα και μέσω της Αυτοδιοίκησης. «Τα δυο μεγάλα κόμματα, είπε, επικροτούν αυτή τη στάση και με αγαστή σύμπνοια στηρίζουν μια υποταγμένη Αυτοδιοίκηση. Εμείς θέλουμε μια Αυτοδιοίκηση διεκδικητική».

Ο Γιώργος Δημητρίου, εκπρόσωπος των Οικολόγων Εναλλακτικών, σημείωσε: «Στην ουσία δεν υπάρχουν τοπικά προβλήματα ανεξάρτητα από τα μεγάλα κεντρικά πολιτικά ζητήματα. Καθορίζονται από αυτά και τα αντανακλούν στην πόλη, το χώρο και το περιβάλλον».

Ο Βασίλης Κολοκοτρώνης από την Κομμουνιστική Ανανέωση, σημείωσε πως τις μέρες αυτές καλούμε κάθε πολίτη για να βάλουμε φρένο στον εμπαιγμό του δικομματισμού. Βλέπουμε, είπε χαρακτηριστικά, από τα προβλήματα του δήμου, κατά πόσο αυτά λύνονται προς όφελος των δημοτών ή των ιδιωτών.

Τέλος, ο Δ. Λυμπερόπουλος, εκ μέρους του ΔΗΚΚΙ, σημείωσε ότι «η κατάσταση έχει φτάσει στο σημείο οι δήμοι να ξεπουλούν ακτές, να προσλαμβάνουν συμβασιούχους και να ιδρύουν ιδιωτικά πανεπιστήμια». Ο δικομματισμός και ο ΣΥΝ, είπε, «σχημάτισαν μια κρούστα που πρέπει να σπάσει και οι δημοτικές εκλογές θα δώσουν μια ευκαιρία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ