Τρίτη 28 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
24ΩΡΟ ΖΕΙΣ; 24ΩΡΟ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΣ ΣΚΛΑΒΟΣ!

ΛΙΣΑΒΟΝΑ: «Οι ηγέτες των κρατών-μελών της ΕΕ συμφώνησαν ότι μια λέξη θα πρέπει να χαρακτηρίζει την ευρωπαϊκή οικονομία μέχρι το 2010: "ευαλ-φάλεια". Πρόκειται για έναν ακόμα από τους περίφημους νεολογισμούς της ΕΕ: Από την ευελιξία (flexibility) και την κοινωνική ασφάλεια (security) προέκυψε η "ευαλ-φάλεια" (flexi-curity)» (η είδηση στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

ΑΔΕΙΑΣΜΑ: «Τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή Ενωση μας εγκαλεί γιατί δεν έχουμε προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις που προβλέπονται από τη Στρατηγική της Λισαβόνας (την οποία είχε υπογράψει το 2000 ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης) οι συντεχνίες αλλά και η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ επιθυμούν να εγκλωβίσουν τη χώρα στη λογική της ακινησίας και του στρουθοκαμηλισμού» (ο Π. Αμυράς στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ: «Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Τα κροκοδείλια δάκρυα είναι για τα χαϊβάνια. Το θέατρο είναι γνωστό. Εσύ στα μικρόφωνα θα προκαλείς, εγώ στις κάμερες θα θυμώνω και το βράδυ αγκαλιά στην πολυθρόνα με εργατικά καυσόξυλα στο τζάκι» (ο Δ. Δανίκας στα «ΝΕΑ»).

«ΣΤΑ ΔΟΝΤΙΑ», ΣΑΝ Τ' ΑΛΟΓΑ: «Δίνουμε εφόδια στους άνεργους νέους ώστε να διεκδικήσουν με καλύτερους όρους την ένταξή τους στην αγορά εργασίας (...) Δώσαμε στους νέους τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με επιχειρήσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα» (ο δήμαρχος Αθηναίων, Θ. Μπεχράκης, για το σκλαβοπάζαρο που οργάνωσε ο δήμος στο Γκάζι / «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΗΣ «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ»: «Εχει βρεθεί ότι τα αντανακλαστικά και η δυνατότητα συγκέντρωσης ενηλίκου που εργάζεται χωρίς ανάπαυλα επί δεκαεπτά ώρες, είναι ανάλογα με αυτά ενός οδηγού που η Τροχαία του αφαιρεί το δίπλωμα ύστερα από αλκοτέστ. Επειτα από είκοσι τέσσερις ώρες συνεχούς δουλειάς ο ίδιος "οδηγός" συλλαμβάνεται και πάει αυτόφωρο. Τούτου δοθέντος τι να πούμε για έναν γιατρό που στις τριάντα δύο ώρες εφημερίας του πρέπει να δει κατά μέσο όρο ογδόντα έκτακτα περιστατικά τα οποία, ως γνωστόν, δεν αντιμετωπίζονται με τον αυτόματο πιλότο. Πόσο μάλλον που η συγκεκριμένη σοφεράντζα έχει κάψει λάδια προ πολλού, δεδομένου ότι η πολιτεία τον υποχρεώνει να επαναλαμβάνει τη συγκεκριμένη παρανομία τρεις φορές την εβδομάδα επειδή είναι γιατρός του ΕΣΥ. Ενώ αν οδηγούσε νταλίκα η ίδια η πολιτεία θα τον υποχρέωνε να βγάλει φλας και να ρίξει τρίωρο υπνάκο στο πλησιέστερο πάρκινγκ προτού γίνει δημόσιος κίνδυνος» (η Ρούλα Γεωργακοπούλου στα «ΝΕΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ