Τρίτη 28 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Αποτέλεσμα - ράπισμα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Σε κοινή συγκέντρωση στο «Φρούριο» μίλησαν οι υποψήφιοι για τη Νομαρχία Τρικάλων και το Δήμο Τρικκαίων, Θ. Ζιανός και Γ. Καΐκης, αντίστοιχα, που υποστηρίζονται από το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση και την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, στο πλαίσιο της πανελλαδικής συνεργασίας τους στις τοπικές εκλογές.

Μιλώντας σε μια μαζική συγκέντρωση Τρικαλινών, ο Θ. Ζιανός υπογράμμισε ότι οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πολιτικές και δεν έχουν τοπικό χαρακτήρα και τόνισε ότι η ΝΑΣ θα επικεντρώσει τον προεκλογικό της αγώνα στα γενικότερα λαϊκά προβλήματα που αφορούν στην υγεία, την παιδεία, τις εργασιακές σχέσεις, το περιβάλλον κ.α. «Θα προσπαθήσουμε - είπε - να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να αναπτυχθεί ένα μέτωπο εργαζομένων, αγροτών, μικρομεσαίων για ν' αντιμετωπίσουμε τη λαίλαπα των αντιδραστικών αλλαγών». Και τόνισε: «Την επόμενη μέρα των εκλογών δε θέλουμε η κυβέρνηση να αισθανθεί δικαιωμένη στις επιλογές της, ούτε η αξιωματική αντιπολίτευση να αισθανθεί προβάδισμα για την επιστροφή της στην κυβέρνηση. Θέλουμε ένα αποτέλεσμα - ράπισμα στην πολιτική αυτών των κομμάτων».

Στην ομιλία του ο Γ. Καΐκης επισήμανε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι θεσμός που υπηρετεί τους σχεδιασμούς της κεντρικής εξουσίας και είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κι αναφερόμενος στους συνδυασμούς που υποστηρίζονται από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΝ, σημείωσε ότι «παρά τα μεγάλα λόγια και τις υποσχέσεις τους για διεκδικητικές δημοτικές αρχές δεν έπραξαν το παραμικρό, δεν πήραν καμιά πρωτοβουλία διεκδίκησης των χρημάτων που "έκλεψαν" οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ από την Αυτοδιοίκηση». Αντιθέτως - όπως ανέφερε - «προχώρησαν σε επιβάρυνση των δημοτών μέσω της αντιλαϊκής πολιτικής που προωθείται και τα νέα "χαράτσια" που επιβλήθηκαν, με τις αυξήσεις στα δημοτικά τέλη, την επιβολή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς και στα ΚΑΠΗ, ενώ προχώρησαν και σε εκχωρήσεις αρμοδιοτήτων του δήμου σε ιδιώτες».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ