Πέμπτη 26 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
«ΝΟ ΡΑSΑRΑΝ»

Η χτεσινή ισχνή επικύρωση του «Αντικομμουνιστικού Μνημονίου» από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, δεν αποτελεί αναπάντεχη εξέλιξη. Πρόκειται για ένα προαποφασισμένο ψήφισμα, με συγκεκριμένους στόχους και σκοπούς. Ερχεται να επιβεβαιώσει την ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης των ιμπεριαλιστών. Από την πρώτη κιόλας στιγμή το ΚΚΕ επισήμανε ότι το κείμενο του Μνημονίου, είναι απαραίτητο για την αστική τάξη, σε μια προσπάθεια να «βγουν από τη μέση» εκείνοι που στέκονται εμπόδιο στα σχέδιά της, στην ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, στην ένταση της εξαθλίωσης των λαών.

Η ταξική συσπείρωση των αντιδραστικών δυνάμεων, άσχετα σε ποια ομάδα ο καθένας ανήκει και άσχετα από διακυμάνσεις και την τεράστια προσπάθεια που έκαναν, προσπαθώντας να ποινικοποιήσουν το δικαίωμα στον αγώνα για μια πραγματικά καλύτερη κοινωνία, αποδείχτηκε λίγη μπροστά στην ίδια την Ιστορία, την πραγματικότητα που βιώνουν οι λαοί, αλλά και την αντίσταση των ριζοσπαστικών δυνάμεων, που με επικεφαλής τους κομμουνιστές, τέθηκαν στην πρωτοπορία του αγώνα ενάντια στο βιασμό της Ιστορίας από τα κατακάθια που ηγούνται της αντεπανάστασης στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, αλλά και τους οπαδούς τους στις χώρες της καπιταλιστικής Δύσης.

Φυσικά, δεν παύει να υπάρχει το γεγονός. Το οποίο αποκαλύπτει περίτρανα ότι προφανώς υπάρχει επιτακτική ανάγκη, για ολόκληρη την αστική τάξη, να χτυπηθούν ολομέτωπα εκείνοι που συνιστούν κίνδυνο για την κυριαρχία της: οι κομμουνιστές, οι αληθινοί ριζοσπάστες και αγωνιστές, όσοι αναζητούν διέξοδο και προβάλλουν την αναγκαιότητα αντίστασης και σύγκρουσης με τη Νέα Ιμπεριαλιστική Τάξη Πραγμάτων. Η «πύρρεια νίκη» των αντικομμουνιστικών δυνάμεων στη χτεσινοβραδινή ψήφιση του «Αντικομμουνιστικού Μνημονίου», δείχνει ότι το λαϊκό κίνημα έχει μακρύ δρόμο μπροστά του, προκειμένου να αντιπαλέψει αποτελεσματικά και οριστικά όσους επιβουλεύονται τις λαϊκές και δημοκρατικές ελευθερίες, όσους στρέφονται ενάντια στην εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, που αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή, έναν κόσμο απαλλαγμένο οριστικά από την εκμετάλλευση.

Οι αγώνες των λαών δυναμώνουν όλο και περισσότερο, η ανάγκη ανατροπής του σημερινού εκμεταλλευτικού κοινωνικοπολιτικού συστήματος ωριμάζει στη συνείδηση όλο και περισσότερων εργαζομένων. Γι' αυτό, ακόμα και το δήθεν δημοκρατικό προσωπείο της υποτιθέμενης «διαλλακτικής» και «πλουραλιστικής» κοινωνίας, πετιέται στον κάλαθο των αχρήστων. Ξεπροβάλλει η βαθιά ταξική φύση του συστήματος, ο αντικομμουνισμός συμπληρώνει το οπλοστάσιο των καπιταλιστών για την ποδηγέτηση του λαϊκού και εργατικού κινήματος. Η οριακή και γι' αυτό πολλαπλά κατάπτυστη απόφαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης δεν πρόκειται να νομιμοποιηθεί ούτε κατά το ελάχιστο στη συνείδηση των λαών. Θα μείνει στα χαρτιά. Απλά θα πυροδοτήσει νέα βήματα στην ταξική συσπείρωση της εργατικής τάξης, στην ανάπτυξη των αγώνων.

Δεν υπάρχουν περιθώρια για επανάπαυση. Δεν επιτρέπεται καμία οπισθοχώρηση. Η επίθεση, και όχι η άμυνα, πρέπει να είναι η απάντηση στους ιμπεριαλιστές. Κι είναι μόνο αυτή η απάντηση που μπορεί να κυοφορήσει την ελπίδα και την προοπτική. Για να καρποφορήσει η αγανάκτηση που όλο το προηγούμενο διάστημα χιλιάδες λαού διαδήλωσαν σε ευρωπαϊκές πόλεις, η κατακραυγή που ξεσηκώθηκε σε διάφορες μεριές του πλανήτη. Να μετουσιωθεί η λαϊκή οργή σε ενίσχυση κάθε μικρής και μεγάλης μάχης, σε ενίσχυση της αντιιμπεριαλιστικής πάλης και του διεθνισμού. NO PASARAN!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ