Πέμπτη 26 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Με... ξένα κόλλυβα!

Την υπογραφή ειδικής ρήτρας στη νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) επιδιώκουν οι βιομήχανοι, διαβάσαμε σε σχετικά ρεπορτάζ. Σύμφωνα με αυτή, οι βιομήχανοι προτείνουν την κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων (ώστε να αυξηθούν οι μισθοί, χωρίς να δώσουν δεκάρα τσακιστή οι ίδιοι) και, επιπλέον, ζητούν τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 33,3%. Ολ' αυτά, βέβαια, «στις περιοχές που μαστίζονται από την ανεργία».

Δε λένε, βέβαια, οι βιομήχανοι ποιος θα πληρώσει το όποιο κόστος συνεπάγεται η πρότασή τους στο ΙΚΑ και το ασφαλιστικό σύστημα γενικότερα, για το οποίο, τόσο οι ίδιοι όσο και οι κυβερνώντες, κόπτονται για τα ελλείμματά του κλπ, κλπ. Προφανώς, θα 'χουν στο μυαλό τους τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή, τους φορολογούμενους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα.

Με άλλα λόγια και με πρόσχημα την ανεργία, οι βιομήχανοι ζητούν μια ακόμη επιδότηση, για να κάνουν τα ήδη τεράστια κέρδη τους ακόμη μεγαλύτερα. Λες και δε γνωρίζουν οι πάντες, ότι «τσεπώνουν» ήδη κάθε λογής επιδοτήσεις, προνόμια, κίνητρα, κλπ, που τους έχουν προσφέρει απλόχερα οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά η ανεργία βασιλεύει και μόνο τα κέρδη τους σημειώνουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ