Πέμπτη 26 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΧΡΥΣΑ ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ

Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Α΄ Θεσσαλονίκης

Eurokinissi

«Η κατάθεση και καταρχήν έγκριση κατά πλειοψηφία του αντικομμουνιστικού μνημονίου, που εισηγήθηκε στην Πολιτική Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ευρώπης ο Σουηδός Γκ. Λίντμπλαντ, αποτελεί μια επίθεση σε βάρος της δημοκρατίας αλλά και του ίδιου του πολιτικού πολιτισμού της Ευρώπης. Η προσπάθεια να συγκριθεί και να ταυτιστεί ένας ιδεολογικός πολιτικός χώρος με μακρά ιστορία και μαζικά χαρακτηριστικά με τις εγκληματικές φασιστικές οργανώσεις των λίγων που κατέστρεψαν μέρος της σύγχρονης ιστορίας και πολιτισμού της Ευρώπης, είναι επικίνδυνη, απαράδεκτη και ανιστόρητη.

Η δημοκρατία που απολαμβάνει σήμερα η Ευρώπη, και στο πλαίσιο της οποίας μπορούν να λειτουργούν και να εκφράζονται ακόμα και οι ακραίες εθνικιστικές του κύριου Λίντμπλαντ, έχει ανάγκη από την προστασία όλων μας, κυρίως μέσα από την καλλιέργεια του πλουραλισμού απόψεων και ιδεών.

Η πολιτική χρωστάει μέρος της ιστορίας της στη δράση και στην παρουσία και του Κομμουνιστικού Κόμματος και αυτό οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε όλοι.

Παρά τις όποιες ιδεολογικές και πολιτικές μου διαφορές με το ΚΚΕ, σέβομαι και τιμώ τους δημοκρατικούς αγώνες, συμπαρατάσσομαι στην προσπάθεια για καταγγελία σύσσωμου του πολιτικού κόσμου της Ελλάδας για το απαράδεκτο αυτό μνημόνιο και δηλώνω αντίθετη σε κάθε προσπάθεια φίμωσης της δημοκρατίας και διαστρέβλωσης της Ιστορίας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ