Πέμπτη 26 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΑΔΗΜΗΤΡΗΣ

«Ο κομμουνισμός, είναι ιδέα, είναι στάση ζωής και ήθους. Μπορεί κατά την εφαρμογή του να είχε κάποια προβλήματα και ενδεχομένως και κάποιες παρενέργειες αλλά όσοι πίστεψαν αγνά και ανθρώπινα σε αυτόν, έγιναν καλύτεροι και πιο ολοκληρωμένοι άνθρωποι.

Στη σημερινή λαίλαπα που μας οδήγησε ο πολιτισμός του χρήματος και των υλικών και μόνον αγαθών, το μόνο αντίδοτο είναι η αντίσταση με σημαία τις θυσίες και τους αγώνες των ανθρώπων που πίστεψαν στον κομμουνισμό.

Πιστεύουμε στο κομμουνιστικό κίνημα, τιμούμε όλους τους αγωνιστές που σηματοδότησαν μια νέα αρχή, που γενναιόδωρα και χωρίς ιδιοτέλεια κατέθεσαν τη ζωή τους για έναν καλύτερο κόσμο και που άφησαν προίκα στη δική μας γενιά, αξίες ζωής.

Τιμούμε και ευχαριστούμε όλους αυτούς τους αγωνιστές.

Συστρατευμένα, όλα αυτά τα τελευταία χρόνια γίνεται προσπάθεια απαξίωσης της ιδέας και της ιστορίας του Κομμουνισμού, με αποκορύφωμα το συγκεκριμένο μνημόνιο που μεθοδεύεται συστηματικά και υποχθόνια.

Ομως η προσπάθεια αυτή δε θα έχει καμιά απολύτως τύχη, γιατί η ιστορία της αντίστασης κατά του καπιταλισμού είναι βαθιά ριζωμένη σε όλους τους δημοκράτες, που είναι έτοιμοι να αντιπαλέψουν την παραχάραξη της ιστορίας του Κομμουνιστικού κινήματος.

Επικαλούμενος το δημοκρατικό φρόνημα όλου του πολιτικού μας κόσμου τους καλώ να μην υπογράψουν το μνημόνιο αυτό, γιατί ούτε η δημοκρατία μπορεί να μπει στο γύψο αλλά ούτε το μέλλον μπορεί να γίνει φτωχότερο, στηριζόμενο στον μονόδρομο ενός άρρωστου καπιταλισμού. Ενωμένοι όλοι οι δημοκράτες είμαστε αποφασισμένοι να σταθούμε μπροστά σε όποιον πιστεύει κι επιδιώκει το αντίθετο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ