Πέμπτη 26 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Βήμα μπροστά το αποτέλεσμα των εκλογών

Υπερδιπλασιάστηκαν οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στις αρχαιρεσίες, αναδεικνύοντας πρώτη δύναμη τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ με συντριπτική πλειοψηφία

Με τη συμμετοχή και την ψήφο τους στις εκλογές, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κέρκυρας επιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση)
Με τη συμμετοχή και την ψήφο τους στις εκλογές, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κέρκυρας επιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση)
Η μαζική συμμετοχή των ξενοδοχοϋπαλλήλων, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, η αλλαγή των συσχετισμών δύναμης προς όφελος των εργαζομένων, με τη μεγάλη ενίσχυση και την κατάκτηση της πλειοψηφίας στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο από τις ταξικές δυνάμεις και η αναγνώριση από τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων του πρωτοπόρου ρόλου που έπαιξε το ΠΑΜΕ στους αγώνες για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των εκλογών στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, που ολοκληρώθηκαν προχτές Τρίτη. Το αποτέλεσμα των αρχαιρεσιών δίνει μια ισχυρή ταξική απάντηση στην αντιλαϊκή επίθεση εργοδοσίας - κυβέρνησης και αποτελεί ταυτόχρονα μια ξεκάθαρη αποδοκιμασία των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΝ) και της συναινετικής τακτικής τους.

Η μαζικοποίηση του Σωματείου των Ξενοδοχοϋπαλλήλων και η μαζική υπερψήφιση του ψηφοδελτίου που στήριξε το ΠΑΜΕ καταδεικνύει τις δυνατότητες απεγκλωβισμού των εργαζομένων από τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό, που βάζει πλάτη και συναινεί στο πέρασμα της αντιλαϊκής πολιτικής ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Μια αντιλαϊκή πολιτική, την οποία οι εργαζόμενοι της Κέρκυρας βίωσαν και βιώνουν από πρώτο χέρι. Μ' αυτή την πολιτική συγκρούστηκαν πολύμορφα όλο το προηγούμενο διάστημα, έχοντας το ΠΑΜΕ αταλάντευτο οργανωτή και συμπαραστάτη στους αγώνες τους: Στις μαζικές απεργίες και στην περιφρούρησή τους στις εισόδους των ξενοδοχείων, στη μάχη με τους μεγαλοξενοδόχους και την αυθαιρεσία τους, στις κινητοποιήσεις τους για το δικαίωμα στη δουλιά και το μεροκάματο.

Μέσα απ' αυτή τη μάχη, αναδείχτηκε η αναγκαιότητα το σωματείο τους να αλλάξει ρότα. Να γίνει το μαζικό, ταξικό αποκούμπι τους, ταγμένο να υπηρετεί τα πραγματικά τους συμφέροντα. Να μπει με νέες δυνάμεις μπροστά στην οργάνωση του αγώνα τους, ώστε από καλύτερες θέσεις να αντιπαλέψουν την κλιμακούμενη κυβερνητική και εργοδοτική επιθετικότητα.

Η αισιοδοξία για τους αγώνες που έρχονται, μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, αποτυπώνεται και στις δηλώσεις συνδικαλιστών της «Αγωνιστικής Πορείας». Ο Σ. Πελάης σημείωσε στο «Ρ» ότι «το αποτέλεσμα είναι εντολή για πιο δυνατούς αγώνες ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία και αυθαιρεσία», ενώ ο Γ. Τριάντος τόνισε: «Το αποτέλεσμα δεν είναι τυχαίο. Εχουμε ευθύνες μεγάλες να εμπνεύσουμε στους εργαζόμενους την αναγκαιότητα για ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση και δυνάμωμα του σωματείου, ενότητα στη βάση του πλαισίου του ΠΑΜΕ». Ο Ν. Λέησος σημείωσε ότι στις εκλογές «αποτυπώθηκε η μεθοδικότητα του ΠΑΜΕ, που απέκτησε την εμπιστοσύνη των εργαζομένων από ευρύτερες πολιτικές δυνάμεις» και ο Π. Μάστορας στάθηκε στην αναγνώριση από τους εργαζόμενους των αγώνων όλου του προηγούμενου διαστήματος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ