Τετάρτη 18 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
Δυναμώνουν οι αντιδράσεις
  • Στις 21 Γενάρη συνάντηση κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων στις Βρυξέλλες
  • Στις 24 Γενάρη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην έδρα του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο

Associated Press

Καθώς πλησιάζουν οι μέρες της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, όλο και περισσότερες είναι οι αντιδράσεις και οι πρωτοβουλίες καταδίκης του αντικομμουνιστικού μνημονίου σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο 21 του Γενάρη θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, με φιλοξενών Κόμμα το Εργατικό Κόμμα Βελγίου, συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων από την Ευρώπη, όπου θα συμμετάσχει και το ΚΚΕ.

Την ερχόμενη Τρίτη, στις 24 του Γενάρη, θα πραγματοποιηθεί μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην έδρα του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο, από φορείς, κόμματα και προσωπικότητες της Ευρώπης.

Χτες, τόσο το Κομμουνιστικό Κόμμα Ιρλανδίας, το Κόμμα Ιταλών Κομμουνιστών και το Αλβανικό Κομμουνιστικό Κόμμα δήλωσαν την αντίθεσή τους στο αντικομμουνιστικό μνημόνιο.

Υπενθυμίζεται ότι την αντίδρασή τους στο αντικομμουνιστικό μνημόνιο έχουν εκφράσει ήδη το ΑΚΕΛ, το ΚΚ Πορτογαλίας, το ΚΚ Ισπανίας, το ΚΚ των Λαών της Ισπανίας, ο Πόλος για την Κομμουνιστική Αναγέννηση στη Γαλλία, το ΚΚ Βοημίας - Μοραβίας (Τσεχίας), το Γερμανικό ΚΚ, το ΚΚ Λουξεμβούργου, το ΚΚΡΟ και το ΚΕΚΡ, το ΚΚ Τουρκίας.

Χιλιάδες άνθρωποι από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους έχουν ήδη υπογράψει κείμενα καταδίκης του αντικομμουνιστικού μνημονίου, όπου γίνονται εκκλήσεις σε κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενο άνθρωπο να αντιδράσει ώστε να μην περάσει η απαράδεκτη εξίσωση του φασισμού με τον κομμουνισμό και η ποινικοποίηση της δράσης τόσο των κομμουνιστών όσο και άλλων λαϊκών αγωνιστών.

Τόσο στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.no2anticommunism.org όπου οι υπογραφές μέχρι χτες το βράδυ είχαν φτάσει τις 1.940 (ανάμεσα τους πολλοί πανεπιστημιακοί από την Ευρώπη και εργαζόμενοι, φοιτητές, από κάθε γωνιά του πλανήτη) αλλά και στο red.kke.gr μπορεί κανείς να υπογράψει ενάντια στο αντικομμουνιστικό μνημόνιο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ