Πέμπτη 26 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΥΔΑΚΗΣ

Δήμαρχος Δάφνης

«Σαν Δήμαρχος Δάφνης, εκφράζοντας τα δημοκρατικά αισθήματα των δημοτών, καταδικάζω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το απαράδεκτο, ανιστόρητο μνημόνιο της πολιτικής επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και της προσπάθειας προώθησής του στην Ολομέλεια στις 24-27 Γενάρη.

Η ελευθερία σκέψης και η δράση των πολιτικών κομμάτων αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της Δημοκρατίας και αποτελεί ύψιστο καθήκον όλων μας αταλάντευτα να υπηρετούμε αυτή την αρχή.

Το αντικομμουνιστικό αυτό μνημόνιο έχει σαν σκοπό την παραχάραξη της σύγχρονης Ιστορίας και τη συκοφάντηση του αντιφασιστικού αγώνα των λαών, που και οι κομμουνιστές μαζί με χιλιάδες άλλους δημοκράτες ήταν η αιτία της συντριβής του ναζισμού, έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία και την ειρήνη. Διχάζει το λαό και επιδιώκει να φιμώσει το λαϊκό κίνημα.

Η κατάκτηση της Δημοκρατίας στην Ευρώπη, το κτίσιμο του κοινωνικού κράτους, οι μεγάλες κοινωνικές κατακτήσεις στηρίχτηκαν και στους αγώνες του λαϊκού κινήματος, κομμάτι του οποίου είναι και οι κομμουνιστές.

Θεωρώ θετικό ότι τα πολιτικά κόμματα της χώρας μας το καταδίκασαν και χρέος όλων μας να καταγγείλουμε αυτό το έκτρωμα, που αποτελεί ντροπή και μας προσβάλλει όλους».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ