Πέμπτη 26 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΓΚΕΝΑΝΤΙ ΖΙΟΥΓΚΑΝΟΦ
«Σχέδιο με προοπτική, πολύ επικίνδυνη προβοκάτσια»

«Το ζήτημα δεν εντάσσεται στη ρουτινιάρικη κοινοβουλευτική διαμάχη, αλλά βρίσκεται αλλού», δήλωσε ο Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, πρόεδρος της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ), αναφερόμενος στο αντικομμουνιστικό μνημόνιο κατά τη διάρκεια χτεσινής συνέντευξης Τύπου, όπου παραβρέθηκε και η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη στο Στρασβούργο. «Βλέπετε τι συμβαίνει στον πλανήτη μας, επισήμανε ο Ζιουγκάνοφ. Η Κίνα σταθερά βρίσκεται στη θέση της 2ης υπερδύναμης, ξεπέρασε σε αποθέματα χρυσού τις ΗΠΑ, ενώ διατηρεί υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Αυξάνει ο ρόλος των κομμουνιστών στην Ινδία, πρόεδρος του Κοινοβουλίου εκλέχτηκε κομμουνιστής. Οπως και στο Κοινοβούλιο της Βραζιλίας. Συνολική είναι προς τα αριστερά η στροφή στη Λατινική Αμερική. Σειρά έχει το Μεξικό. Αυτή τη συνολική "αριστερή πορεία" έχουν φοβηθεί οι πιο επιθετικές δεξιές δυνάμεις. Προσπαθούν, λοιπόν, με τα χέρια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ευρώπης να δημιουργήσουν μια δικαστική παρωδία σε βάρος των αριστερών, των κομμουνιστών, δηλητηριάζοντας την πολιτική ατμόσφαιρα στην Ευρώπη. Πρόκειται για ένα σχέδιο με προοπτική, για μια πολύ επικίνδυνη προβοκάτσια», κατέληξε ο Πρόεδρος του ΚΚΡΟ.

Στη συνέχεια σημείωσε ότι δεν είναι τυχαίο που αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε στα 60χρονα της Αντιφασιστικής Νίκης. «Γίνεται για να διαγραφεί η Νίκη μας, η σοβιετική ιστορία μας, κι αποτελεί ύβρη για μια ολόκληρη γενιά ηρώων». Ο ίδιος σημείωσε πως για τη Ρωσία υπάρχει διπλός λόγος για να προβληθεί αντίσταση, αφού επί της ουσίας στρέφεται και ενάντια σε αυτήν, που αποτελεί τη διάδοχη κατάσταση της ΕΣΣΔ και απειλεί τη διεθνή υπόστασή της, με απώτερο στόχο τον πυρηνικό αφοπλισμό και το διαμελισμό της Ρωσίας.

Ο Γ. Ζιουγκάνοφ, απαντώντας στο επιχείρημα ότι το σχετικό μνημόνιο δεν είναι δα και τόσο επικίνδυνο για τη Ρωσία και τους Ρώσους, υπέδειξε μεταξύ των άλλων τη δίκη παρωδία σε βάρος του Μιλόσεβιτς στη Χάγη. «Από το ΚΚ πέρασαν 40 εκατομμύρια άνθρωποι. Ανάμεσα σ' αυτούς ήταν όλοι οι διοικητές των μετώπων του αντιφασιστικού πολέμου, ο πρώτος αστροναύτης ο Γκαγκάριν, οι βραβευμένοι με Νόμπελ επιστήμονες και οι μεγαλύτεροι συγγραφείς μας. Στη βάση της απόφασης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης μπορούν να διωχτούν πολλοί, όλοι όσοι συμμετείχαν στον αγώνα για τη δημοκρατία στην Ευρώπη από τη "φαιά πανούκλα" του φασισμού».

Ο ηγέτης του ΚΚΡΟ δεν παρέλειψε να δείξει ότι και πριν τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο οι διώξεις ξεκίνησαν αρχικά ενάντια στους κομμουνιστές, αλλά δεν περιορίστηκαν σε αυτούς.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι σε πάρα πολλά ρωσικά ΜΜΕ δίνεται έμφαση στη μαχητική διαδήλωση στο Στρασβούργο. Και παρά το γεγονός ότι ορισμένα από αυτά προσπαθούν να υποβαθμίσουν τον αριθμό των συγκεντρωμένων, σχεδόν γενική είναι η παραδοχή της ουσιαστικής παρουσίας του ΚΚΕ στη διαδήλωση, την οποία ο Γκενάντι Ζιουγκάνοφ χαρακτήρισε στη συνέντευξη Τύπου ως «προειδοποιητική» και ως «κόκκινο φανάρι στο φασισμό».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ