Πέμπτη 21 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΧΑΙΡΑΣ
«Δεν μπορεί να ευτελίζουν ό,τι καλό υπάρχει»

Με δήλωσή του στο «Ρ» ο Ευάγγελος Μαχαίρας, επίτιμος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, σημειώνει: «Επειδή δεν παρακολουθώ τις τηλεοπτικές αθλιότητες όλων των ειδών και όλων των καναλιών, κλείνοντας τον διακόπτη μόλις αρχίζουν, δεν είχα αντιληφθεί ότι πίσω από τα καθίσματα των "καθηγητών" και των "κριτικών" της παραπάνω αθλιότατης τηλεοπτικής εκπομπής, έχει τοποθετηθεί σκηνικό, στο οποίο εκτός των άλλων αναγράφεται και ένα δίστιχο από το περίφημο ποίημα του εθνικού μας ποιητή Γιάννη Ρίτσου "Καπνισμένο τσουκάλι".

Και μεν οι παράγοντες της άθλιας αυτής και εκμαυλιστικής για ένα τμήμα της νεολαίας μας εκπομπής, ίσως να μην ήξεραν ποιος έγραψε αυτούς τους ιστορικούς στίχους (άλλου είδους είναι η μόρφωσή τους), αλλά οι υπεύθυνοι διευθυντές του τηλεοπτικού σταθμού υποτίθεται ότι έχουν κάποια γενικότερη μόρφωση και κάποιο αίσθημα ευθύνης απέναντι στον πολιτισμό και στην ιστορία μας.

Αλλά και αν δεν έχουν αυτά τ' απαραίτητα προσόντα, αφού τους επιδόθηκε εξώδικη διαμαρτυρία των κληρονόμων του Γιάννη Ρίτσου, έπρεπε ν' αφαιρέσουν αμέσως το βλάσφημο ντεκόρ.

Δεν το έκαναν όμως και προκάλεσαν τις έντονες διαμαρτυρίες πολλών και εκλεκτών εκπροσώπων του πνευματικού μας κόσμου. Ούτε και αυτές δεν τους προβλημάτισαν; Μα σε ποιους τέλος πάντων έχει δώσει η πολιτεία άδειες για να ευτελίζουν ό,τι καλό υπάρχει σ' αυτό τον τόπο και να προβάλλουν όλες τις εγχώριες και αλλοδαπές αθλιότητες με τις οποίες "μορφώνουν" και "ψυχαγωγούν" τους Ελληνες πολίτες;».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ