Πέμπτη 21 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Αφορά το σύνολο των εργαζομένων

Το ΠΑΜΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή, παρά και ενάντια στις επιδιώξεις των εργατοπατέρων που πασχίζουν να αποτύχει η απεργία

Βήμα κοινής διεκδίκησης και πάλης - με το σύνολο των εργαζομένων που πλήττονται από την αντιλαϊκή - αντεργατική επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση - μπορεί και πρέπει να αποτελέσει η σημερινή απεργία των εργαζομένων στο δημόσιο. Αυτό ακριβώς το περιεχόμενο και μ' αυτόν ακριβώς το στόχο οι ταξικές δυνάμεις και το ΠΑΜΕ δίνουν μέχρι τελευταία στιγμή τη μάχη της απεργίας σε όλους τους χώρους δουλιάς. Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία και στην προσυγκέντρωση που διοργανώνει στις 10 το πρωί στην πλατεία Ομονοίας. Από εκεί θα πορευτούν προς το χώρο της κεντρικής συγκέντρωσης στην πλατεία Κοραή.

Στη Θεσσαλονίκη η απεργιακή συγκέντρωση έχει οριστεί στις 10.30 το πρωί στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει στις 9.30 το πρωί στην πλατεία Τριών Συμμάχων.

Ειδικότερες αποφάσεις για τη συμμετοχή στην απεργία έχουν πάρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους ΟΤΑ, η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ. Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα πραγματοποιήσουν τετράωρη στάση (12 μμ - 4μμ) εργασίας.

Κόντρα και ενάντια στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που στην πράξη υπονόμευσαν τη σημερινή απεργία, το ΠΑΜΕ προβάλλει ένα διεκδικητικό πλαίσιο που δεν περιορίζεται μόνο στους εργαζόμενους στο δημόσιο αλλά ανοίγει διάπλατα τις πόρτες για συσπείρωση και κοινή δράση όλων των εργαζομένων σε μια πολύ συγκεκριμένη κατεύθυνση. Στην οργάνωση δυναμικών ταξικών αγώνων σε σύγκρουση με το σύνολο της πολιτικής της κυβέρνησης και του κεφαλαίου που γεννά, αναπαράγει και ενισχύει την εκμετάλλευση των εργαζομένων. Στην απομόνωση των συνδικαλιστικών δυνάμεων που με τη συναίνεση και το συμβιβασμό τροφοδοτούν την επίθεση που εξαπολύεται σε βάρος του λαού της χώρας.

Το διεκδικητικό πλαίσιο που προβάλλουν σήμερα οι ταξικές δυνάμεις αφορά όλους τους εργαζόμενους. Σ' αυτήν την κατεύθυνση καλούνται να παλέψουν αποφασιστικά για: κατώτατο μισθό τα 1.200 ευρώ. Σύνταξη το 80% του τελευταίου μισθού. Γνήσιες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Πλήρης σταθερή μόνιμη, με πλήρη δικαιώματα εργασία για όλους. Αμεση νομιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων. Σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων τομέων του δημοσίου. Σταθερός ημερήσιος χρόνος, 7ωρο, 5νθήμερο, 35ωρο. Πλήρης χρηματοδότηση της Υγείας και της Παιδείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης από τον κρατικό προϋπολογισμό. Οχι στους ταξικούς φραγμούς. Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα. Κατάργηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Να ξηλωθούν οι κάμερες καθώς και κάθε άλλος μηχανισμός παρακολούθησης συλλογικής λαϊκής δράσης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα η 24ωρη απεργία(2013-03-14 00:00:00.0)
Μάχη δεμένη με την ταξική Πρωτομαγιά(2009-04-22 00:00:00.0)
Εργάτη τον εργάτη, γιαπί το γιαπί(2005-06-19 00:00:00.0)
Στην απεργία μέσα από συσκέψεις, περιοδείες, συνελεύσεις(2005-03-02 00:00:00.0)
Να γίνει υπόθεση εργαζομένων και σωματείων(2004-03-23 00:00:00.0)
Απεργούν αύριο(2003-11-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ