Πέμπτη 21 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Νομοσχέδιο για την επιτάχυνση της Δικαιοσύνης

Ως το τέλος του χρόνου θα υπάρξει νομοσχέδιο για την επιτάχυνση της Δικαιοσύνης. Αυτό είπε χτες ο καθ' ύλην αρμόδιος υπουργός Αναστάσης Παπαληγούρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. «Θα έχουμε, μέχρι το τέλος του χρόνου, συγκεκριμένο νομοσχέδιο, το οποίο πιστεύω ότι σημαντικά θα συμβάλλει στην επιτάχυνση, κυρίως, της ποινικής δίκης», σημείωσε, προσθέτοντας ότι κουβεντιάστηκαν και τα γενικότερα προβλήματα που σχετίζονται με τις ελλείψεις σε υποδομές, αλλά και σε προσωπικό.

Επίσης, τέθηκε το ζήτημα της εισαγωγής της πληροφορικής στον τομέα της Δικαιοσύνης μέσω του προγράμματος της «κοινωνίας της πληροφορίας». «Είναι ένα μέχρι σήμερα - σε πολύ μεγάλο βαθμό - αναξιοποίητο κοινοτικό πρόγραμμα. Μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητές του στη Δικαιοσύνη», είπε ο Αν Παπαληγούρας.

Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο υπουργός σημείωσε ότι μέλημα της κυβέρνησης είναι να υπάρξει διαχωρισμός κρατουμένων μέσα στις φυλακές, ενώ επανέλαβε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διαπραγμάτευση για τη δημιουργία φυλακών στην Αλβανία και τη μεταφορά σε αυτές των Αλβανών κρατουμένων. Αρνήθηκε όμως να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με το θέμα του βασικού μετόχου, λέγοντας ότι το ζήτημα δεν τέθηκε στην Κυβερνητική Επιτροπή. «Δεν πρόκειται να σας πω για καμία συγκεκριμένη ρύθμιση. Ολα αυτά θα τα πληροφορηθείτε μόλις το σχετικό νομοσχέδιο ολοκληρωθεί και κατατεθεί στη Βουλή», είπε. Τέλος, σχετικά με την προεδρολογία αρνήθηκε να υπεισέλθει σε ονόματα και τόνισε πως η κυβέρνηση θα πάρει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες με γνώμονα να εξευρεθεί ένα πρόσωπο που θα είναι κοινής αποδοχής από την ελληνική κοινωνία.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org