Πέμπτη 21 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΟΛΟΓΙΑ
«Παιχνίδι για τρεις»...

«Παιχνίδι για τρεις» γίνεται, μέρα με τη μέρα, η προεδρολογία, καθώς στον αποπροσανατολιστικό κουρνιαχτό των δύο μονομάχων σπεύδουν να πάρουν μέρος και στελέχη του ΣΥΝ, προφανώς για να μη μείνουν «εκτός παιχνιδιού».

Χτες ήταν η σειρά του Α. Τσοχατζόπουλου να υποδείξει, έμμεσα πλην σαφώς, τον Ν. Κωνσταντόπουλο για την Προεδρία της Δημοκρατίας, μετά το «παρών» που δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ με κυριακάτικη συνέντευξή του, στην οποία εξέφρασε την άποψη ότι «η Αριστερά πρέπει να είναι παρούσα σε αυτήν τη διαδικασία και να επιδιώξει τη μετατόπιση του συναινετικού άξονα σε προοδευτική κατεύθυνση». Κληθείς (στον «Φλας») να σχολιάσει το όνομα του Ν. Κωνσταντόπουλου «σαν προτεινόμενου υποψηφίου από την πλευρά της ΝΔ», ο Α. Τσοχατζόπουλος αντέδρασε με χαρακτηριστικό τρόπο: «Δεν ξέρω γιατί από τη ΝΔ, μπορεί να προταθεί και από το ΠΑΣΟΚ. Δεν το αποκλείει κανείς», τόνισε.

Στην πολύχρονη «ανθρώπινη σχέση» που υπάρχει μεταξύ των δύο αντρών, απέδωσε την πρόταση του Α. Τσοχατζόπουλου ο Φ. Κουβέλης, εκφράζοντας ταυτόχρονα την «προσωπική θέση» του υπέρ μιας συναινετικής διαδικασίας με πρόσωπο «που μπορεί να προέρχεται από έναν ευρύτερο δημοκρατικό χώρο και να μη σηματοδοτεί την αντιπαλότητα των δύο μεγάλων κομμάτων».

Δηλητηριώδες ήταν το σχόλιο του Μιχ. Παπαγιαννάκη: «Φαντάζομαι ότι ο Νίκος Κωνσταντόπουλος είναι αρκετά σοβαρός ώστε να μη δεχτεί να γίνει παιχνίδι στα χέρια του οποιουδήποτε σαν κόλπο και ελιγμό», είπε χαρακτηριστικά, σπεύδοντας να συμπληρώσει «αν είναι κάτι σοβαρό, τότε θα είναι πολύ ενδιαφέρον βεβαίως».

Στο «διάλογο» πήρε μέρος και ο υπουργός Υγείας Νικ. Κακλαμάνης, επαναλαμβάνοντας την άποψή του ότι «όσο γρηγορότερα τα δύο μεγάλα κόμματα κατ' αρχήν, τοποθετηθούν και βρούμε τον κοινό υποψήφιο, τόσο καλύτερο θα είναι για τον τόπο για να πάψει αυτή η φιλολογία πάμε δεν πάμε σε εκλογές».

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση επέμεινε και χτες ότι «είναι πρόωρη η συζήτηση για το θέμα της προεδρικής εκλογής και των ονομάτων», ενώ αποσύνδεσε το θέμα με τις πρόωρες εκλογές: «Δεν τίθεται θέμα εκλογών», δήλωσε ο Ευ. Αντώναρος, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την άποψη ότι κινδυνεύει να μην ψηφιστεί από την παρούσα Βουλή το νομοσχέδιο για το βασικό μέτοχο, αν γίνουν πρόωρες εκλογές την άνοιξη.

«Για την προεδρολογία, ισχύουν οι δηλώσεις που έχουν γίνει έως σήμερα μέχρι κεραίας, και οι δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, με τις οποίες έχετε πάρει απαντήσεις που καλύπτουν όλα τα θέματα». Αυτό δήλωσε χτες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Ν. Αθανασάκης, παρεμβαίνοντας στην προεδρολογία και επιχειρώντας να κρατήσει αποστάσεις από τις «προσωπικές απόψεις» στελεχών του Κινήματος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ