Πέμπτη 21 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Να σηκώνουν τη σημαία εφόσον το δικαιούνται

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει, με τις αντιδράσεις ενάντια στους αριστούχους αλλοδαπούς μαθητές που πρόκειται να παρελάσουν ενόψει της 28ης Οκτωβρίου κρατώντας την ελληνική σημαία, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα δήλωσε:

«Εμείς με σαφήνεια έχουμε υποστηρίξει ότι όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από πού προέρχονται και εφόσον βεβαίως εκπληρώνουν το κριτήριο της πρωτιάς στους βαθμούς και θέλουν να σηκώσουν την ελληνική σημαία, πρέπει να τη σηκώσουν. Από αυτή τη θέση δε φεύγουμε ρούπι. Και με την ευκαιρία θα ήθελα να πω για ορισμένους, που επενδύουν τις δηλώσεις τους στο όνομα του πατριωτισμού και του παλικαρισμού, ότι ο πατριωτισμός και ο παλικαρισμός αλλού πρέπει να επιδειχτεί και να μην στρέφεται στα παιδιά που ζουν στη χώρα μας και μάλιστα σπουδάζουν την ελληνική παιδεία, είτε προέρχονται από την Αλβανία, είτε από οποιαδήποτε άλλη χώρα».

Καταγγέλλει η Δ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Τη συμπεριφορά της μικρής μερίδας γονέων που προσπάθησαν, δηλητηριάζοντας τις συνειδήσεις των παιδιών τους, να εμποδίσουν την αλβανικής καταγωγής αριστούχο μαθήτρια του 1ου Γυμνασίου Χαριλάου να κρατήσει τη σημαία στις επετειακές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Δ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης. Οπως αναφέρει μεταξύ άλλων το ΔΣ της Δ' ΕΛΜΕ, «είναι δικαίωμα κάθε μαθητή να κρατήσει την ελληνική σημαία, εφόσον είναι πρώτος και το επιθυμεί. Είμαστε αντίθετοι με οποιοδήποτε ηθικό εξαναγκασμό 15χρονου, με σκοπό την παραίτησή του από το δικαίωμά του να είναι σημαιοφόρος».

Το πρόβλημα που επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί, φαίνεται πως βαίνει σε εκτόνωση, αφού χτες η μεγάλη πλειοψηφία των μαθητών του 1ου Γυμνασίου απομόνωσε τους λίγους μαθητές που κάτω από τις προτροπές των γονιών τους έκαναν αποχή από τα μαθήματα προκειμένου να οξύνουν παραπέρα την κατάσταση. Η 15χρονη Ειρήνη Τζίμο μέχρι και χτες δεν είχε παραιτηθεί από το δικαίωμά της να σηκώσει τη σημαία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ