Παρασκευή 30 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
«Εγγυάται» το ξεκλήρισμα των αγροτών

Την ψήφο των αγροτών, χωρίς μάλιστα να «δώσει» τίποτα περισσότερο από παχιά λόγια, αξιώνει ο Κ. Καραμανλής, επιβεβαιώνοντας ότι μια κυβέρνησή του θα αφήσει τις «οδηγίες» της ΚΑΠ να ολοκληρώσουν το ξεκλήρισμα της αγροτιάς.

Στον «επικοινωνιακό» διάλογο που είχε χτες με αγρότες και αλιείς στις Ράχες Τυμφρηστού ο πρόεδρος της ΝΔ έφτασε στο σημείο εκθειάζοντας την ΚΑΠ να δηλώσει ότι ωφέλησε τους αγρότες! «Κακά τα ψέματα, τα αγροτικά μας προϊόντα σήμερα, σε μεγάλο βαθμό, εξαρτώνται από αποφάσεις που λαμβάνονται στις Βρυξέλλες. Και για να είμαστε ειλικρινείς, δε μας έχει βγει σε κακό αυτό», τόνισε, και πρόσθεσε: «Η αλήθεια είναι ότι οι "τιμές Βρυξελλών" ή οι "ενισχύσεις από την Κοινή Αγροτική Πολιτική" έχουν στηρίξει την ελληνική γεωργία». Σε άλλο σημείο παραδέχτηκε ότι «οι κανονισμοί της ΕΕ πράγματι, σε πολλές περιπτώσεις, όπως και για το λάδι, είναι κακοί», αλλά αποφάνθηκε πως «δεν μας φταίει κανένας άλλος, παρά ο κακός μας εαυτός»(!), βγάζοντας λάδι την ΚΑΠ.

Επανέλαβε τη χωρίς αντίκρισμα διαβεβαίωσή του ότι θα δώσει μάχες στο πλαίσιο της ΕΕ για τα αγροτικά προϊόντα και εξάντλησε τις υποσχέσεις του πως θα δίνονται οι αποζημιώσεις και οι επιδοτήσεις στην ώρα τους! Προς δόξαν των διακηρύξεών του ότι «πρέπει να εφαρμόσουμε μια πολιτική που να κρατάει τον κόσμο στον τόπο του», απέφυγε οποιαδήποτε δέσμευση για αύξηση των ισχνών αγροτικών συντάξεων, ενώ ζήτησε από τους αγρότες να προσανατολιστούν σε προϊόντα που ζητούν οι ξένες αγορές, δηλαδή να παραιτηθούν από τις δυναμικές καλλιέργειες. Επιχείρησε να υποκαταστήσει την έλλειψη συγκεκριμένων προτάσεων και μέτρων προς όφελος των αγροτών με ειλικρινείς εξομολογήσεις του τύπου «δεν υπάρχουν θαύματα» και απαρίθμησε διάφορες τεχνοκρατικού χαρακτήρα προτάσεις-αντίγραφο αυτών της κυβέρνησης. Ετσι υποσχέθηκε ότι οι γεωπόνοι και γεωτεχνικοί θα βρίσκονται κοντά στους αγρότες, θα μετονομαστεί το υπουργείο Γεωργίας σε υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο Κ. Καραμανλής κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έδωσε μάχες στις Βρυξέλλες για να διασφαλίσει τα ελληνικά προϊόντα και την ενίσχυσή τους. «Εμείς πάμε για να παλέψουμε μέσα στο πλαίσιο της ΕΕ στο οποίο πρέπει να αγωνίζεσαι για τα δικαιώματα και τα αιτήματά σου και όχι να λες συνέχεια "ναι" σε όλους τους άλλους», τόνισε.

«Ολοι μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Θα πρέπει να δημιουργηθούν κέντρα αγροτικής ανάπτυξης σε κάθε νομό και με βάση τις συνθήκες που επικρατούν και τα έργα υποδομής να στραφούν οι αγρότες σε καλλιέργειες που ζητούν οι ξένες αγορές και ποιοτικά προϊόντα», ανέφερε.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ