Παρασκευή 30 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μειώσεις στις συντάξεις των αποστράτων

Διαρκή υποβάθμιση της θέσης τους και περικοπές αντί αυξήσεων εισπράττουν οι απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συντονιστικού Συμβουλίου Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού - Ναυτικού - Αεροπορίας.

Τα μόνιμα στελέχη, σημειώνεται στην ανακοίνωση, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας έχουν τα τελευταία χρόνια υποστεί σειρά υποβαθμίσεων. Είναι χαρακτηριστικό, όπως τονίζεται, ότι με βάση το συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή στις 19-1-2004, οι στρατιωτικές συντάξεις το 2004 μειώνονται από 28 έως 141 ευρώ, λόγω μη ενσωμάτωσης νομοθετημένων εποδομάτων και αντικατάστασής τους με το κατά πολύ μικρότερο επίδομα εξομάλυνσης.

Μάλιστα στη διάρκεια του 2003 κατακρατήθηκαν τα χορηγούμενα νόμιμα επιδόματα για να καταβληθούν αναδρομικά μέσα στο Γενάρη του 2004 ώστε να δημιουργηθούν εντυπώσεις ενόψει των εκλογών. Πάγιο αίτημα των αποστράτων είναι να διαμορφωθούν οι συντάξεις στο 80% των εν ενεργεία αποδοχών, σύμφωνα με τον θεμελιώδη συνταξιοδοτικό νόμο, αντί του 50% που ισχύει σήμερα. Επίσης, όπως διαπιστώνεται με βάση τα στοιχεία που παρατίθενται σε σχετικούς πίνακες, η πραγματική αύξηση των συντάξεων είναι 4-4,5% σε σχέση με τις συντάξεις του 2003.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ