Παρασκευή 30 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Η λαϊκή επιλογή

Ιδιαίτερα χρήσιμη για την εξαγωγή πολιτικών συμπερασμάτων ήταν η συζήτηση προχτές το βράδυ στη Βουλή με θέμα την κοινωνική πολιτική. Αν μη τι άλλο, επιβεβαίωσε αυτό που το ΚΚΕ εδώ και χρόνια επισημαίνει. Οτι οι εταίροι του δικομματισμού πρεσβεύουν όχι απλά την ίδια πολιτική, αλλά την ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Από τη μια ο πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης, κατέβαλε μια απέλπιδα προσπάθεια να εξωραΐσει την κυβερνητική πολιτική, στην οποία δεν εντόπισε ούτε ένα ψεγάδι. Τον διαψεύδει, βέβαια, όχι μόνον η πραγματικότητα που βιώνουν χιλιάδες εργαζόμενοι, στο σύνολό τους τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Τον διαψεύδει ακόμα η μεθόδευση της παραίτησής του, η συμβολή του στο «ρετουσάρισμα» του κυβερνώντος κόμματος ενόψει των εκλογών. Τον διέψευσε ακόμη, την ίδια ώρα που μιλούσε, ο επίδοξος διάδοχός του, που έδινε στη Θεσσαλονίκη το δικό του ρεσιτάλ εξαπάτησης του λαού, δηλώνοντας «κάναμε λάθη» και «είμαι κι εγώ συνυπεύθυνος».

Από την άλλη ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Καραμανλής, ενώ πολλά θα μπορούσε να προσάψει στην κυβερνητική πολιτική, έπραξε το αυτονόητο. Την υπερασπίστηκε γιατί σ' αυτή την πολιτική ορκίζεται και το κόμμα του. Δήλωσε με στόμφο πως η ΝΔ στήριξε όλες τις εθνικές επιλογές, όλα τα μέτρα της κυβέρνησης. Κι αν για τον ίδιο και τη ΝΔ στο σύνολό της αυτή η παραδοχή αποτελεί - όπως την παρουσίασε - ένδειξη «μεγαλοψυχίας», τα λαϊκά στρώματα πρέπει να την εκλάβουν ως ομολογία συνενοχής για μια πολιτική που φόρτωσε ουκ ολίγα δεινά στις πλάτες τους και συνεχίζει ακάθεκτη.

Και είναι ακριβώς η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο λαός της χώρας μας που δικαιώνει τη στάση του ΚΚΕ. Την κατηγορηματική καταδίκη και απόρριψη από μέρους του της κυβερνητικής πολιτικής και των χτυπημάτων που αυτή κατάφερε σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, στα δημοκρατικά δικαιώματα, ακόμα και στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. Είναι η ίδια πολιτική που ευθύνεται για τα φαινόμενα σήψης και διαφθοράς, και που δεν αντιμετωπίζονται βέβαια με μια άλλη διαχείρισή της, όπως διατείνεται η ΝΔ. Αλλωστε, το περιεχόμενο και η μορφή είναι άρρηκτα συνδεδεμένα. Οσο το περιεχόμενο παραμένει αντιλαϊκό, τόσο η μορφή θα γίνεται πιο αποκρουστική.

Ο ελληνικός λαός έχει μόνο μια επιλογή. Να τους καταδικάσει και τους δύο στις εκλογές. Και να ενισχύσει το μοναδικό δρόμο που οδηγεί σε εξελίξεις προς όφελος των συμφερόντων του. Το δρόμο που υποδεικνύει το ΚΚΕ. Αυτοί οι δύο δρόμοι συγκρούστηκαν και προχτές το βράδυ στη Βουλή. Κι έγινε καθαρό ποιοι ακολουθούν ποιον. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Αλέκα Παπαρήγα, για να δώσεις στο λαό πρέπει να αφαιρέσεις από την ολιγαρχία. Ας μην υπάρχει καμία ψευδαίσθηση. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα αφαιρούν από το λαό για να δίνουν στην ολιγαρχία. Εκτός αν εμποδιστούν. Εκτός αν η 8η του Μάρτη τούς βρει και τους δύο αποδυναμωμένους και απέναντί τους ένα δυνατό ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ