Παρασκευή 30 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ 2004
ΚΜΕ
Νέος προγραμματισμός

Πραγματοποιήθηκε στις 28 Γενάρη η γενική συνέλευση του Κέντρου Μαρξιστικών Ερευνών. Εκ μέρους του απερχόμενου ΔΣ παρουσιάστηκε ο απολογισμός των δραστηριοτήτων του Κέντρου και ο προγραμματισμός για την επόμενη διετία. Στη διάρκεια των εργασιών της συνέλευσης αναπτύχθηκε ένας αξιόλογος προβληματισμός για το ρόλο και τα καθήκοντα του ΚΜΕ στις σύγχρονες συνθήκες, κατατέθηκαν σκέψεις και κριτικές παρατηρήσεις για την περαιτέρω ενδυνάμωσή του με νέους επιστήμονες και ερευνητές, για την παρουσία του στους επιστημονικούς χώρους και την ενασχόλησή του με νέα επιστημονικά αντικείμενα.

Τονίστηκε, ιδιαίτερα η ανάγκη το ΚΜΕ να εξελιχθεί και να αποτελέσει έναν ικανό πόλο ιδεολογικής αντιπαράθεσης στην κίνηση των ιδεών στη χώρα μας, αλλά και διεθνώς. Τόσο ο απολογισμός όσο και ο προγραμματισμός που προτάθηκαν από το απερχόμενο ΔΣ συνάντησαν την ομόθυμη αποδοχή εκ μέρους των μελών του Κέντρου.

Μπροστά στις εκλογές, η δουλιά του ΚΜΕ, με όλες του τις δυνάμεις, επικεντρώνεται στην εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ, στην αφαίρεση δυνάμεων από το δικομματισμό, στην εκλαΐκευση της πολιτικής πρότασης του ΚΚΕ για την προώθηση και δημιουργία του λαϊκού μετώπου, για τη λαϊκή εξουσία και λαϊκή οικονομία.

Τέλος, εκλέχτηκε νέο ΔΣ, το οποίο αποτελείται από τους: Λουγγή Τηλέμαχο πρόεδρο, Γεωργιάδη Παναγιώτη διευθυντή και μέλη τους Γιαννούση Αλέκα, Δέτση Βασίλη, Κάππο Κώστα, Κατροδαύλη Ελένη, Κυρίτση Νίκο, Μαγγανά Γιώργο, Μαμάη Βασίλη, Μανωλάκου Διαμάντω, Μόσχου Δώρα, Μπέλλου Ελένη, Λαυρεντιάδου Μάρη, Οψιμο Βασίλη, Παπαδόπουλο Μάκη, Παρέντη Μάκη, Πολυμερίδη Γιώργο, Τακούδη Βασίλη, Τασούλα Βασίλη, Τουμασάτο Κώστα, Χαρίση Αποστόλη.

Η εξελεγκτική επιτροπή αποτελείται από τους Μπέλλο Γιώργο, Παφλιά Γρηγόρη και Σκαλούμπαγια Χριστίνα.

Ενδιαφέροντα σεμινάρια

Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προβλημάτων του Κέντρου Μαρξιστικών Ερευνών διοργανώνει δύο σεμινάρια στην αίθουσα διαλέξεων. Το πρώτο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 5/2, στις 7 μ.μ. με θέμα: «Ο Βάρναλης στην εκπαίδευση», και εισηγήτρια την Μαρία Πεσκετζή, διδάκτορα Φιλοσοφίας, σχολική σύμβουλο ΜΕ.

Το δεύτερο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 19 του Φλεβάρη, στις 7 μ.μ., με θέμα: «Η σοβιετική παιδαγωγική εμπειρία. Η επικαιρότητα των βασικών παιδοψυχολογικών αντιλήψεων και αρχών οργάνωσης της σοβιετικής εκπαίδευσης» και εισηγητή τον Ελισαίο Βαγενά, διδάκτορα Παιδαγωγικής και Εξελικτικής Ψυχολογίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ