Παρασκευή 30 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΠΟΝΣΟΡΕΣ ΤΟΥ «ΜΕΣΣΙΑ»

«ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ» ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ: «Το όραμά του για το μέλλον παρουσίασε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου στο κατάμεστο από ένα ενθουσιώδες πλήθος Παλαί Ντε Σπορ της Θεσσαλονίκης και προχώρησε στη διατύπωση έξι δεσμεύσεων. Πρόβαλε την προοπτική για ένα νέο τρόπο διακυβέρνησης της σύγχρονης Ελλάδας με επίκεντρο τον άνθρωπο, για ριζική αποκέντρωση και για διαμόρφωση μιας κοινωνίας παιδείας που θα προσφέρει σιγουριά στους νέους. Εστειλε μήνυμα αλλαγής και επιτέθηκε στα κατεστημένα, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που υπάρχουν στο ΠΑΣΟΚ. "Φοβούνται ότι θα βρεθούν χωρίς κάποιες εύνοιες ή θέσεις", τόνισε» (Από το βασικό θέμα του «ΕΘΝΟΥΣ»).

ΟΡΑΜΑ-ΑΕΡΑΣ: «Αφήνοντας πίσω του τις λασπομαχίες, τις ύβρεις και τη σκανδαλολογία, ο Γ. Παπανδρέου στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στη βόρεια Ελλάδα, μίλησε πολιτικά αναπτύσσοντας το όραμά του για διακυβέρνηση της χώρας, συμμετοχική δημοκρατία, αποκέντρωση εξουσιών στην περιφέρεια, υπηρεσίες απαλλαγμένες από τη γραφειοκρατία και τα πάσης φύσεως συμφέροντα. Ο κ. Παπανδρέου κάλεσε σε συστράτευση και τους μετριοπαθείς, σκεπτόμενους οπαδούς των άλλων κομμάτων, από δεξιά και από αριστερά. "Οι ιδέες σας είναι οξυγόνο", είπε» (Από το βασικό θέμα του «ΒΗΜΑΤΟΣ»).

ΕΤΟΙΜΟΣ... «Πρωτόγνωρη τόλμη για τα ελληνικά πολιτικά πράγματα προδίδει η χθεσινή κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου να κηρύξει -μόλις σαράντα μέρες πριν από τις εκλογές - τον πόλεμο στο κομματικό κατεστημένο του κυβερνώντος κόμματος. Και αποτελεί ασφαλώς την πιο πειστική ένδειξη ότι είναι έτοιμος να προχωρήσει στην ακύρωση των μηχανισμών και στο άνοιγμα του ΠΑΣΟΚ στους πολίτες» (Από το άρθρο των «ΝΕΩΝ»).

ΧΡΗΣΙΜΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ... «Αν δεν προέκυπτε η αθλιούτσικη αυτή υπόθεση με την τροπολογία Πάχτα, ακόμη θα σερνόμασταν. Και ο Γ.Α.Π(απανδρέου) θα παρέμενε αρχηγός υπό ήπια κηδεμονία. Μέναμε δηλαδή στην "προ Παπανδρέου εποχή". Το ξύπνημα ήταν χρήσιμο, ίσως περισσότερο από το να κερδηθούν οι εκλογές» (Α. Δ. Παπαγιαννίδης -«ΒΗΜΑ»).

ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ... «Το βέβαιο είναι πως το προετοιμαζόμενο χολιγουντιανό σόου της επόμενης Κυριακής, 8 Φεβρουαρίου, με το οποίο θα επιχειρηθεί να εντυπωθεί η εικόνα στην κοινή γνώμη όχι πως το ΠAΣOK εξέλεξε ως αρχηγό του τον προκαθορισμένο, μοναδικό υποψήφιο, αλλά ότι ...έγιναν οι εκλογές(!) και ο "λαός" εξέλεξε ως ηγέτη του τον Γ. Παπανδρέου, θα λάβει χώρα πλέον σε πολύ δυσμενές έδαφος για το κυβερνών κόμμα. H αποτελεσματικότητά του είναι εκ των προτέρων υπονομευμένη» (Από το άρθρο της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ»).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Είναι και... μαρτυριάρηδες!(2010-11-10 00:00:00.0)
Συμφωνία για την αντιλαϊκή διοικητική μεταρρύθμιση(2007-11-15 00:00:00.0)
Σ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ, ΠΑΝΤΑ ΧΑΜΕΝΟΙ(2007-05-22 00:00:00.0)
Οραμά του μία ΤΑ στην πρωτοπορία των αντεργατικών μεταρρυθμίσεων(2006-04-11 00:00:00.0)
«Καθαρό το κούτελο»(2004-02-20 00:00:00.0)
Πουλάει «οράματα» και «αλλαγή»!(2004-01-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ