Τετάρτη 31 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Εν αναμονή... των αποφάσεων Σημίτη!

Τις αποφάσεις... του Κ. Σημίτη περιμένουν στη ΝΔ, προκειμένου να αναπροσαρμόσουν ανάλογα την τακτική τους. Οι εξελίξεις στο κυβερνών κόμμα αποτελούν το υπ' αριθμόν ένα ζήτημα που απασχολεί τα στελέχη της ΝΔ, επιβεβαιώνοντας έτσι τη σχέση «συγκοινωνούντων δοχείων» μεταξύ των δύο πυλώνων του δικομματισμού.

Κορυφαία στελέχη της ΝΔ παρεμβαίνουν πλέον ευθέως στα σενάρια και τις διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ, με στόχο να ακυρώσουν την όποια «δυναμική» μπορεί να δημιουργηθεί από την «αλλαγή φρουράς». Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση (στο «Φλας») του γραμματέα της ΚΕ της ΝΔ Β. Μεϊμαράκη πως «ο κ. Σημίτης έχει δημιουργήσει ένα περιβάλλον αβεβαιότητας. Μέσα σ' αυτό το περιβάλλον της αβεβαιότητας κινούμαστε όλοι. Προσδιορίζονται τα πάντα σιγά σιγά». Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, χαρακτήρισε «σπασμωδικές» τις κινήσεις του Κ. Σημίτη, ανησυχώντας μάλιστα γιατί στο ΠΑΣΟΚ «χτίσανε μια στρατηγική ολόκληρη πάνω στον κ. Σημίτη και τώρα είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος». Καταλογίζοντας στο ΠΑΣΟΚ «σύγχυση στρατηγικής», διαπίστωσε ότι «αν ο κ. Σημίτης βγει αύριο και πει μένω, έχει καεί και ο ίδιος. Και θεωρώ ότι όσο το καθυστερούν καίνε και τον Γιωργάκη και δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνουν αυτό»! Επεξηγώντας την τοποθέτησή του, είπε ότι «εγώ δεν είμαι της πολιτικής του ώριμου φρούτου, δε μου αρέσει να περιμένω να τελειώσει η κατάσταση, παρεμβαίνω». Παραδέχτηκε ότι το ΠΑΣΟΚ «σαφώς θα μονοπωλήσει την επικαιρότητα και αλλάζει και κάποια πράγματα στο πολιτικό σκηνικό», αλλά το δίλημμα, κατά τον γραμματέα της ΚΕ της ΝΔ, είναι «ο κόσμος θέλει αλλαγή ονομάτων ή αλλαγή πολιτικής ή θέλει να αλλάξει αυτό το σύστημα νομής της εξουσίας που έχει εγκαθιδρύσει το ΠΑΣΟΚ;».

Από την πλευρά του ο Πρ. Παυλόπουλος, σχολιάζοντας το σενάριο της διαρχίας, δήλωσε ότι «Σημίτης και Παπανδρέου συμπράττουν ευκαιριακά με τη μάταιη προσδοκία να μειώσουν την έκταση της νίκης της ΝΔ στις προσεχείς εκλογές». «Με τυχοδιωκτικές πολιτικές πρακτικές δεν αλλάζει το πολιτικό σκηνικό ούτε επηρεάζεται η λαϊκή ετυμηγορία», υποστήριξε.

Περισσότερο σαφής ο Π. Τατούλης, αποφάνθηκε ότι «η αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι εσωτερική υπόθεση του κυβερνώντος κόμματος. Είναι μια μεταβολή στο σκληρό πυρήνα του πολιτικού σκηνικού και χρειάζεται η Νέα Δημοκρατία να αναπροσαρμόσει την τακτική της».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε πρώτο πλάνο η προεδρολογία ενώ «τρέχει» η αντιλαϊκή επίθεση(2014-12-11 00:00:00.0)
Προς ομαλή επανένταξη του Κ. Σημίτη(2009-03-13 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2003-12-19 00:00:00.0)
«Μας αντιγράφει η κυβέρνηση»!(2003-07-08 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2002-04-25 00:00:00.0)
Κίνηση υπέρ των νεοφιλελεύθερων αναδιαρθρώσεων(2001-01-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ