Τετάρτη 31 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ» ΚΑΙ «ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ»

«ΔΙΑΡΧΙΑ»...«Αν και δεν ανοίγει σε κανέναν τα χαρτιά του, ο Κ. Σημίτης έχει πάρει τις αποφάσεις του, που θα ανακοινώσει πολύ σύντομα, ίσως τις τελευταίες ημέρες του Ιανουαρίου. Προβλέπουν έκτακτη σύγκληση συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη του νέου αρχηγού και πρόωρη προσφυγή στις κάλπες το αργότερο ως τις 28 Μαρτίου. Ο κ. Σημίτης θα παραμείνει στη θέση του πρωθυπουργού ως τις εκλογές και θα δώσει τη μάχη μαζί με τον διάδοχό του, που κανείς δεν αμφισβητεί ότι θα είναι ο Γιώργος Παπανδρέου». (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

ΕΙΛΗΜΜΕΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ...«Αμέσως μετά τις Γιορτές ανακοινώνει ο πρωθυπουργός τις - ήδη ειλημμένες - αποφάσεις του για την έναρξη των διαδικασιών διαδοχής του, με τη σύγκληση έκτακτου συνεδρίου. Οι εκλογές προσδιορίζονται για τα μέσα Μαρτίου». (ΝΕΑ)

ΘΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΕΙ...«Κλειστά κρατάει τα "χαρτιά" του σε ό,τι αφορά την κατεύθυνση προς την οποία επιθυμεί να δρομολογήσει τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός, παρά το γεγονός ότι στο κυβερνών κόμμα κυριαρχεί η αίσθηση ότι ο Κώστας Σημίτης θα υποχρεωθεί να ξεκαθαρίσει το τοπίο νωρίτερα από τους αρχικούς σχεδιασμούς του, ίσως και πριν από το τέλος της μεθεπόμενης εβδομάδας». (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

ΣΕΒΑΣΜΟΣ...«Ο Κ. Σημίτης είναι αυτός που επιλέγει το πώς και πότε θα αποχωρήσει από την κεντρική πολιτική σκηνή. Η απόφαση αυτή πρέπει να γίνει απ' όλους σεβαστή... Η ανάδειξη του νέου ηγέτη στο τιμόνι του ΠΑΣΟΚ, που θα κληθεί να διαχειριστεί την επόμενη ημέρα μιας εκλογικής νίκης ή την κομματική ανασυγκρότηση έπειτα από μια εκλογική ήττα, συνιστά την υλοποίηση ενός εθνικού συμβολαίου προς τους Ελληνες πολίτες». (Από το άρθρο του ΕΘΝΟΥΣ)

ΤΟ «ΔΙΛΗΜΜΑ»: «Εφόσον εκλεγεί πρόεδρος ο Γιώργος Παπανδρέου και παραμείνει πρωθυπουργός ο Κ. Σημίτης και οι εκλογές γίνουν συντομότερα, εξυπηρετείται σε μεγάλο βαθμό αυτό που ονομάζεται "καθαρή λύση"... Ο προεκλογικός αγώνας θα διεξαχθεί, επομένως, μεταξύ του Γ. Παπανδρέου και του Κ. Καραμανλή. Το έργο που θα υποστηρίξει ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θα είναι εκείνο της κυβέρνησης Σημίτη, στην οποία άλλωστε κατέχει νευραλγικό υπουργείο. Ο πολίτης θα κληθεί, στην περίπτωση αυτή, να απαντήσει με την ψήφο του σ' ένα απλό και ουσιώδες ερώτημα: Αν, δηλαδή, επιθυμεί να παραμείνει στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ για να συνεχίσει το έργο του, αλλά, τη φορά αυτήν, με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου». (Από το άρθρο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ