Τετάρτη 31 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Ούτε περιτύλιγμα!

Αν ήταν τηλεοπτικό ριάλιτι, θα λέγαμε ότι οι εξελίξεις είναι ενδιαφέρουσες. Δυστυχώς, όμως, μιλάμε για την πολιτική πραγματικότητα που βιώνει η χώρα και, από τη στιγμή που αυτή εξελίσσεται με όρους ριάλιτι, βρισκόμαστε ενώπιον ενός σόου, που δε διεκδικεί δάφνες πολιτικής ποιότητας.

***

Αναφερόμαστε στην ουσία της πολιτικής. Οπως έχουν σήμερα τα πράγματα, ο κ. Σημίτης παραδίδει τη σκυτάλη της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ στον Γιώργο Παπανδρέου και φαίνεται να κρατά την πρωθυπουργία, ως, τρόπον τινά, υπηρεσιακός πρωθυπουργός. Αλλά το ερώτημα είναι γιατί; Προκαλεί εντύπωση ότι κανείς δεν προσπαθεί να επενδύσει, έστω και με ένα στοιχειώδες, έστω και με ένα υποκριτικό, πολιτικό εντούτοις, περιτύλιγμα, όλη αυτήν την ανατροπή.

Λείπει ακόμα και αυτό! Λείπει ακόμα και το πολιτικό περιτύλιγμα! Αρα, όλα γίνονται - και γίνονται φόρα παρτίδα - για τα κουκιά, για τις ψήφους, για να κερδίσουν στην εκλογική αρένα. Ομως, αφού δεν κερδίζουν με τον Σημίτη, συνεπώς κάτι θα φταίει και με την πολιτική του. Αλλά, μήπως ακούσατε εσείς κάτι για αλλαγή πολιτικής;

***

Δυστυχώς, είμαστε μάρτυρες ενός δοκιμαστικού πολιτικού σωλήνα, που αντιπαρέρχεται τα προβλήματα του λαού, με όρους επωνύμων και πολιτικών τζακιών. «Καραμανλής - Παπανδρέου». Περί τα 30 χρόνια από την κατάργηση της βασιλείας, η πολιτική ζωή επιστρέφει ...40 χρόνια πίσω. Σε μια τακτική, που, αντί την ελέω θεού βασιλεία προάγει την ελέω επωνύμου και κληρονομικώ δικαιώματι προώθηση του δικομματισμού.

***

Εν κατακλείδι, αυτό που χωρίζει το ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ είναι δυο επώνυμα. Αλλωστε, θα έχετε ακούσει πόσες φορές ο Καραμανλής έκανε μνεία της συμφωνίας του για τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, που μέχρι τώρα χειριζόταν ο εκλογικός του αντίπαλος. Μπροστά στην ανυπαρξία πολιτικών διαφορών, λοιπόν, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ανακάλυψαν την «ιστορική διαφορά», που χωρίζει τα επώνυμα των αρχηγών τους, νυν και επίδοξων.

Αλλά, εφόσον έτσι είναι τα πράγματα, ο κόσμος που θα κληθεί να ψηφίσει, βλέποντας ότι διαφέρουν μόνο στα επώνυμα, έχει ήδη έναν επαρκέστατο λόγο να τους καταψηφίσει. Και τους δυο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ