Τετάρτη 31 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... και η θέση του ΚΚΕ

Τα παραπάνω επισήμανε, σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου στη Λάρισα, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γ. Πατάκης, προκαλώντας τις αντιδράσεις της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΝ, η οποία, με ανακοίνωσή της στον τοπικό Τύπο, επιχειρεί να τον διαψεύσει για όσα είπε πως έγιναν στο Ευρωκοινοβούλιο και να τον συκοφαντήσει ως προς τις προθέσεις του. Ομως, «scripta manent» κι ας αναζητήσουν οι εκπρόσωποι του ΣΥΝ τα πρακτικά του Ευρωκοινοβουλίου για να πληροφορηθούν τι ακριβώς συζητήθηκε στις προαναφερόμενες συνεδριάσεις, ποιες αποφάσεις ελήφθησαν, ποιοι τις ψήφισαν και ποιοι τις καταψήφισαν.

Οσον αφορά το ΚΚΕ - το οποίο κατηγορείται από τον ΣΥΝ ότι απουσιάζει από τον αγώνα κατά των «μεταλλαγμένων» - από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε το πρόβλημα έχει καθαρή και σταθερή θέση. Τόνισε πως τα «μεταλλαγμένα» αποτελούν εργαλείο στα χέρια των πολύ ισχυρών πολυεθνικών για να πετύχουν τον απόλυτο έλεγχο στα ζητήματα διατροφής και ένδυσης των λαών της Γης κι ότι είναι έκφραση του καπιταλιστικού συστήματος, που έφτασε στα όριά του κι απειλεί όχι μόνο τις εργατικές κατακτήσεις σε παγκόσμια κλίμακα, αλλά και την υγεία, το περιβάλλον και τον πολιτισμό της ανθρωπότητας.

Εχει, δε, υπογραμμίσει το ΚΚΕ ότι απαραίτητες προϋποθέσεις για να μην περάσουν αυτές οι επιλογές είναι η παρέμβαση του λαϊκού κινήματος, παγκόσμια και στη χώρα μας και η αλλαγή του συσχετισμού δύναμης, σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, υπέρ των δυνάμεων που αντιστέκονται και παλεύουν για ένα καλύτερο μέλλον στην Ελλάδα και στον κόσμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ