Τετάρτη 31 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο Ρ. Σωμερίτης και η ιστορική αλήθεια

Δεύτερη φύση έχει γίνει στο Ριχάρδο Σωμερίτη ο χυδαίος αντικομμουνισμός, δεδομένου ότι πρώτη του φύση ήταν και παραμένει αυτή που συναντά κανείς μόνο στα κάθε είδους τσιράκια του συστήματος. Ο άνθρωπος ο οποίος, όπου βρεθεί κι όπου σταθεί, λιβανίζει και διαφημίζει την αμερικανόπνευστη «Νέα Τάξη» με όλα τα επακόλουθά της, και οποίος συνέβαλε τα μέγιστα για να εκδοθεί και στην Ελλάδα το γνωστό κατασκεύασμα της ΣΙΑ, η «Μαύρη Βίβλος του Κομμουνισμού», νόμισε πως βρήκε την ευκαιρία να συνεχίσει το έργο του απ' αφορμή την πρόσφατη έκδοση, από τις εκδόσεις «ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ - Αγγελος Σιδεράτος» του βιβλίου «Η Καθαίρεση του Ν. Ζαχαριάδη».

Στο χτεσινό «ΒΗΜΑ» λοιπόν, στη στήλη «ΓΝΩΜΕΣ», δημοσιεύεται ένα λιβελογράφημά του, κατά του ΚΚΕ και των αγώνων του για την εθνική ανεξαρτησία.

Για να γράψει αυτό το άρθρο ο Ριχάρδος Σωμερίτης δεν μπήκε στον κόπο να διαβάσει το, 400 σελίδων βιβλίο, αλλά, όπως ο ίδιος παραδέχεται, μια δισέλιδη παρουσίασή του στην εφημερίδα «ΠΟΝΤΙΚΙ». Το στοιχείο αυτό θα αρκούσε από μόνο του για να δείξει την ποιότητα του ανθρώπου και των γραπτών του.

Θα προσθέσουμε όμως δύο ακόμη στοιχεία για να αντιληφθεί ο αναγνώστης πληρέστερα το θέμα: Πρώτον, το εν λόγω βιβλίο, το οποίο περιέχει σημαντικά, άγνωστα, ιστορικά ντοκουμέντα για μια πολύ δύσκολη περίοδο στην ιστορία του ΚΚΕ έχει επιμεληθεί (όπως αναφέρει και ο Ριχάρδος Σωμερίτης) ο υπογράφων αυτό το άρθρο, ο οποίος (αυτό δεν το αναφέρει ο Ρ. Σωμερίτης) τυγχάνει συντάκτης του «Ριζοσπάστη». Δεύτερον, το βιβλίο παρουσίασε, πρώτος απ' όλο τον ελληνικό ο Τύπο ο «Ριζοσπάστης» αφού είχε προηγηθεί η προδημοσίευσή του στα ΝΕΑ.

Βλέπετε οι κομμουνιστές αντιμετώπιζαν και αντιμετωπίζουν την ιστορία - και τη δική τους ιστορία - με επιστημονική σοβαρότητα, διότι η αλήθεια υπήρξε πάντοτε επαναστατική. Αντίθετα, οι διάφοροι Ριχάρδοι, ως αδιάλλαχτοι εχθροί του επαναστατικού χαρακτήρα της αλήθειας, προσπαθούσαν πάντοτε, με ή χωρίς εντολή, να μετατρέψουν την ιστορία σε φτηνή προπαγάνδα.


Γιώργος ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ