Τετάρτη 24 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Να μην κλείσει η ΚΟΡΦΙΛ

Να μην αποδεχτούν το κλείσιμο του εργοστασίου «ΚΟΡΦΙΛ ΑΕ Κλωστήρια Κορίνθου», που ανακοίνωσε η εργοδοσία, καλεί με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Κορινθίας του ΠΑΜΕ τους 57 εργαζόμενους εκεί που πετιούνται στο δρόμο μετά από χρόνια εργασίας. Ταυτόχρονα, καλεί τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου να προχωρήσει σε κλιμακούμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, καθώς και τα σωματεία να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.

Υπενθυμίζουμε, ότι η εταιρία ωμά και κυνικά ανακοίνωσε το κλείσιμο του εργοστασίου στην Κόρινθο μετά από 35 χρόνια λειτουργίας και τη μεταφορά του στο Αιγίνιο της Πιερίας, όπου διατηρεί βαφείο νημάτων.

Η εταιρία, σημειώνει στη σχετική ανακοίνωση η Γραμματεία, αξιοποιεί την κυβερνητική πολιτική που αφήνει ασύδοτη και ανεξέλεγκτη τη δράση του κεφαλαίου, αλλά και τις συναινετικές διαδικασίες που ακολούθησε η πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ στην προηγούμενη διοίκηση του σωματείου υποχωρώντας συνεχώς στις απαιτήσεις της. Η αποδοχή, σημειώνει συγκεκριμένα, των δήθεν εθελούσιων εξόδων των εργαζομένων, οι μειώσεις των αποδοχών, η προώθηση της απεργοσπασίας από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό είναι αυτά που διευκόλυναν την εργοδοσία να φτάσει στη σημερινή απόφασή της.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ