Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη 2003 - αριθ. φύλλου: 8686

ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΣΕΒΕΕ
Οργιο παρατυπιών και παρανομιών στην εκλογή αντιπροσώπων

Σωρεία παρατυπιών στην εκλογή αντιπροσώπων αποκαλύπτονται λίγες μέρες πριν το εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ). Μιλά στο «Ρ» ο Μπάμπης Μηνάς, μέλος του Προεδρείου της ΓΣΕΒΕΕ και της Επιτροπής Νομιμοποίησης Αντιπροσώπων για το Συνέδριο και στέλεχος της ΔΗΚΕΒΕ.


ΣΕΛ.  21

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ σήμερα στις 7 το απόγευμα

Με συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και αρκετές ακόμη πόλεις, οι εργαζόμενοι και η νεολαία της χώρας μας, δίνουν σήμερα και αύριο το αγωνιστικό τους «παρών» στο πλευρό του σκληρά δοκιμαζόμενου παλαιστινιακού λαού, καθώς τις μέρες αυτές κλείνουν τρία χρόνια από την έναρξη της ηρωικής Νέας Ιντιφάντα.

Στην Αθήνα η συγκέντρωση διοργανώνεται από την Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Υφεσης και Ειρήνης (ΕΕΔΥΕ) και θα πραγματοποιηθεί απόψε στο χώρο των Προπυλαίων, στις 7 μ.μ., ενώ δεκάδες συνδικάτα και άλλες μαζικές και κοινωνικές οργανώσεις έχουν δηλώσει ήδη τη συμμετοχή τους. Απόψε, πραγματοποιείται και η συγκέντρωση αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη, στο Λευκό Πύργο, στις 7 το απόγευμα, όπως και στα Γιάννενα, το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο και τα Χανιά, ενώ ανάλογη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε χτες στη Λάρισα και αύριο θα πραγματοποιηθεί στο Αγρίνιο.

Την ίδια στιγμή, η ισραηλινή ηγεσία, έχοντας και το «πράσινο» φως της προχτεσινής τοποθέτησης του Αμερικανού προέδρου, πραγματοποίησε χτες νέα εισβολή στα παλαιστινιακά εδάφη, δολοφονώντας έναν ακόμη 16χρονο Παλαιστίνιο.


ΣΕΛ.  7   -   10

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΦΩΚΙΔΑ
Για να μην κυλάει αίμα στις στοές

Αποφασιστική απάντηση στην τρομοκρατία και τις απειλές της εργοδοσίας έδωσαν χτες οι εργαζόμενοι της Φωκίδας, συμμετέχοντας καθολικά στην 24ωρη απεργία, που είχε κηρύξει το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας, με αφορμή τους δύο νεκρούς εργάτες στα μεταλλεία του προέδρου του ΣΕΒ, Οδ. Κυριακόπουλου. Κατάγγειλαν ότι το δυστύχημα ήταν προδιαγεγραμμένο έγκλημα, αποτέλεσμα μιας πολιτικής που αφήνει ασύδοτους τους βιομήχανους, ειδικά στα ορυχεία όπου η ζωή των εργατών δεν έχει καμία αξία, προκειμένου το κεφάλαιο να αυξήσει ακόμα περισσότερο τα κέρδη του.


ΣΕΛ.  16   -   17


ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Δε συμμετέχει στη Διακομματική το ΚΚΕ

Μόνο με το ΣΥΝ τα 'πε χτες ο υπουργός Εσωτερικών, καθώς και το ΚΚΕ, με επιστολή της ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, αρνήθηκε να συμμετάσχει στη συζήτηση του προτεινόμενου από την κυβέρνηση ληστρικού εκλογικού συστήματος


ΣΕΛ.  13
ΑΘΗΝΑ
Κι άλλος οικοδόμος νεκρός

Ενας ακόμη οικοδόμος, ο Τυνήσιος Αλοΐ Αμπεσαντί, έχασε χτες τη ζωή του στις σκαλωσιές, ανεβάζοντας σε 60 τους νεκρούς εργάτες, από την αρχή του χρόνου, σύμφωνα με τα στοιχεία του «Ριζοσπάστη»


ΣΕΛ.  15
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ - ΤΕΙ
Συνεχίζεται η αποχή

Αδιάλλακτη εμφανίστηκε η κυβέρνηση στη χτεσινή συνάντηση με τους εκπροσώπους των πανεπιστημιακών, που συνεχίζουν την αποχή διαρκείας, ενώ με τους καθηγητές των ΤΕΙ αφέθηκε ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας νέας συνάντησης την ερχόμενη βδομάδα


ΣΕΛ.  23

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ