Τετάρτη 24 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΤΡ. ΚΟΡΑΚΑΣ
Θύματα της βαρβαρότητας του συστήματος

Το έγκλημα που συντελέστηκε στα ορυχεία του προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Ο. Κυριακόπουλου την περασμένη Παρασκευή, με αποτέλεσμα ακόμα δυο νεκρούς εργάτες, που προστίθενται στους δεκάδες των τελευταίων μηνών, προκάλεσε την παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Στρατή Κόρακα.

Ο Στρ. Κόρακας κατήγγειλε ότι την περασμένη βδομάδα δύο ακόμη εργάτες έχασαν τη ζωή τους στην Ελλάδα στα ορυχεία του προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, του κ. Κυριακόπουλου και δύο ακόμα τραυματίστηκαν σοβαρά. Αυτοί οι δύο νεκροί έρχονται να προστεθούν σε άλλους έξι νεκρούς σε παρόμοια εργατικά ατυχήματα και δεκάδες τραυματίες μόνο το μήνα Σεπτέμβρη. Κατά τη γνώμη του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, φαίνεται ότι πραγματικά οι εργαζόμενοι στις χώρες της ΕΕ θεωρούνται αναλώσιμο υλικό και η ζωή και η υγεία τους θυσιάζονται στο βωμό της επιδίωξης του μέγιστου κέρδους από το μεγάλο κεφάλαιο.

«Εχω την εντύπωση ότι αυτή η ανυπόφορη κατάσταση δεν εκδηλώνεται μόνο στην Ελλάδα, τα στοιχεία το αποδεικνύουν, στην Ελλάδα ίσως με περισσότερη ένταση, και είναι εκατοντάδες αυτοί που χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο μόνο στη χώρα μου και χιλιάδες οι τραυματίες», τόνισε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Στη συνέχεια της ομιλίας του ζήτησε από τους συναδέλφους του να φανταστούν τι γίνεται σε ολόκληρη την ΕΕ.

«Αν νομίζετε ότι αυτό συνάδει με τις γενναιόδωρες διακηρύξεις περί απασχόλησης, περί εξασφάλισης της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλιάς, τότε πραγματικά απατόμαστε», σημείωσε ο Στρ. Κόρακας. «Πιστεύουμε ότι είναι κι εδώ μια ακόμη ένδειξη σε ποιο σύστημα ζούμε, ποια είναι η βαρβαρότητα του συστήματος αυτού απέναντι στους ανθρώπους που επιδιώκουν να κερδίσουν τίμια το ψωμί τους», κατέληξε ο Ελληνας ευρωβουλευτής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ